23. března 2014 • 14:07

Mourinho je Wengerova noční můra. Zničil ho v zápase číslo 500 i 1000

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na sobotní odpoledne by asi nejraději zapomněl. Arséne Wenger prožil zápas hrůzy, když přihlížel šestigólovému debaklu Arsenalu na Chelsea. Jeho jubilejní 1000. duel na lavičce "kanonýrů" dopadl nejhůř, jak mohl. José Mourinho s Chelsea navíc Arsenal porazil i v roce 2005, kdy Wenger slavil 500. zápas v londýnském klubu.



MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 3. • 13:45
Chelsea FC
Chelsea FC
6:0
ONLINE
22. března
13:45
Arsenal FC
Arsenal FC
Góly

Domácí: 5. Eto´o, 7. Schürrle, 17. Hazard, 42. Oscar, 66. Oscar, 71. Salah

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čech – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Schürrle, Luiz (72. Mikel), Oscar (67. Salah), Matić, Hazard – Eto´o (10. Torres).

Hosté: Szczęsny – Sagna, Mertesacker, Koscielny (46. Jenkinson), Gibbs – Rosický, Arteta (C), Cazorla, Oxlade-Chamberlain (46. Flamini), Podolski (24. Vermaelen) – Giroud.

Náhradníci

Domácí: Schwarzer, Kalas, Lampard, Mikel, Salah, Torres, Ba

Hosté: Fabiański, Vermaelen, Jenkinson, Flamini, Källström, Gnabry, Sanogo

Karty

Hosté: Gibbs (č), Rosický

Rozhodčí

Marriner – Ledger, Perry

Stadion

Stamford Bridge, London

Chelsea rozhodla o drtivé výhře hned v úvodu zápasu. Eto'o, Schürrle a Hazard se během 17 minut postarali o tři zásahy a bylo hotovo. "Je to jeden z nejhorších dní v mé kariéře. Po 20 minutách bylo po zápase, pak už se čas strašně vleče," smutnil kouč Arsenalu Arséne Wenger po utkání.

Zato José Mourinho zářil spokojeností. "Přišli jsme zabíjet a zničili jsme je," pochvaloval si kouč Chelsea. "Odehráli jsme deset fantastických minut. Pak už nebylo pochyb, že to bude náš zápas," hodnotil.

José Mourinho gestikuluje na své svěřence v zápase s ArsenalemFoto Reuters

Mourinhovi se na Wengera dlouhodobě daří. Zkušenému francouzskému kouči už "znechutil" i předchozí jubileum, když slavil 500. zápas na lavičce Arsenalu. V roce 2005 Chelsea porazila Arsenal 1:0, teď byl gólový příděl ještě vyšší.

"Bylo úžasné, jakým způsobem jsme zápas začali. Skvěle jsme presovali, odebírali balony. Každý na stadionu musel vidět, že po úvodních deseti minutách to pro nás bude snadné vítězství," těšilo Mourinha.

Chelsea díky důležité výhře zvýšila svůj náskok na čele Premier League na čtyři body. Druhý Liverpool ale má jeden zápas k dobru, třetímu Manchesteru City (ztráta šest bodů) zbývají dokonce tři duely.

Naopak Arsenal si cestu za ligovým titulem výrazně zkomplikoval. Fanoušci Chelsea Wengerovi dokonce posměšně zpívali: "Arséne Wengere, chceme, abys zůstal!" A pokřikovali hlášku "odborník na neúspěch". Právě takhle francouzského kouče nedávno tituloval Mourinho. Po sobotě má o důvod víc do kolegy rýpat...

Arsenal navíc nezvládl už třetí duel s elitními celky bojujícími o titul. Výprask dostal v prosinci na Manchesteru City (3:6), v únoru na Liverpoolu (1:6), nyní si do sbírky přidal i nářez na Chelsea.

Samuel Eto'o slaví svou trefu do sítě Arsenalu
Samuel Eto'o slaví svou trefu do sítě Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud