26. března 2014 • 09:58

Scholes kritizuje Rosického a spol.: Vůbec nebrání, nemají disciplínu

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Rosický nebrání a má vinu na potížích Arsenalu, které vyvrcholily při víkendovém výprasku na Chelsea (0:6) a k vidění byly i v úterním utkání se Swansea (2:2). Ale český kapitán v tom není sám, ostrou kritiku schytala od někdejšího vynikajícího fotbalisty Paula Scholese celá záložní řada londýnského klubu. "Vůbec se neobtěžují bránit a nejsou to vůdčí typy," říká ikona Manchesteru United.



Paul Scholes coby televizní expert stanice Sky Sports hodnotil úterní zápasy anglické Premier League a vedle výbuchu Manchesteru United, který v městském derby s City prohrál 0:3, ho nijak neuchvátil ani výkon Arsenalu proti Swansea. Podle bývalého anglického reprezentanta se při remíze 2:2 opakovaly stejné chyby, které vedly k debaklu 0:6 s Chelsea.

"Všem těm Artetům, Cazorlům, Özilům a Rosickým chybí disciplína, jejich hra postrádá řád," zkritizoval pracovní morálku záložníků londýnského klubu Scholes. Právě jejich nedostatečné nasazení v defenzivě viděl jako jednu z příčin šestibrankového přídělu od Chelsea i včerejšího klopýtnutí.

Ačkoliv úterní zápas se Swansea pro ně nebyl úplným fiaskem, "kanonýři" v samotném závěru přišli o vítězství po vlastním gólu Flaminiho. "Jako by jim před zápasem někdo řekl, ať zkusí něco vymyslet, párkrát si to ťuknout a třeba dát gól. Žádné bránění ať ani neřeší," nešetřil kritikou svěřenců kouče Arséna Wengera.

"Arsenal nemá žádné lídry, jako býval Patrick Vieira, Tony Adams nebo Martin Keown," připomněl Scholes vyhlášené tvrďáky, kteří oblékali červeno-bílý dres v době, kdy sám válel v nejlepších letech za United. "Jenže současní hráči si za stavu 0:2 stále hrají to svoje. Vyklušou dopředu, zkusí si to s někým narazit, ztratí míč a pak se ani neobtěžují vracet."

"Musí vám být líto jejich fanoušků. Každý rok je to stejné. Chvíli to vypadá na titul, jenže pak přijde Chelsea, City nebo Liverpool a je konec," zhodnotil nevalné šance Arsenalu na ligový triumf.

"V minulosti to proti Arsenalu bývaly nesmírně těžké a tvrdé zápasyy. Ale teď? Soupeřům stačí, aby hráli trochu víc do těla a mají vyhráno," uzavřel Scholes. Zareagovat na jeho kritiku a pokusit se udržet v souboji o první příčku, na kterou ztrácí šest bodů, bude Arsenal moci už v neděli na hřišti pátého Evertonu.

Hráči Arsenalu museli vstřebat další nepříjemnost. Po debaklu na Chelsea jim hned v úvodu zápase se Swansea zasadil další ránu Bony
Hráči Arsenalu museli vstřebat další nepříjemnost. Po debaklu na Chelsea jim hned v úvodu zápase se Swansea zasadil další ránu Bony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud