19. dubna 2014 • 10:39

Anglický Horváth je hit! Smějí se mu kvůli postavě, on kouzlí na hřišti

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejsledovanější fotbalista týdne v Anglii? Kromě obvyklých hvězd tu máme nové zajímavé jméno. Obránce Steve McNulty z Luton Town se stal novým hitem sociálních sítí. Důvod? Pomohl svému týmu potvrdit postup do čtvrté anglické ligy. A fanoušci se shodují: „Je pro nás všechny velkou nadějí!“ To znamená, že i hráč bez vytvarované atletické figury to může dotáhnout daleko.



Kvůli své zavalité postavě připomíná McNulty plzeňského kapitána Pavla Horvátha. Má toho s ním společného víc. I on je velmi populární a na hřišti velmi platný. Třeba jeho parádní gólový volej z utkání proti Southportu zaujal fanoušky na YouTube. Shlédlo ho už přes 114 tisíc uživatelů. 70 tisíc se jich zase podívalo na sestřih jeho suverénních obranných zákroků v utkání s Wrexhamem.

VIDEO | Nádrherný McNultyho gól z voleje

McNulty skutečně vypadá víc spíš jako vyhazovač z nočního klubu, než jako postrach soupeřových útočníků. Podle oficiálních údajů váží přitom 88 kilogramů, na první pohled by mu člověk tipoval víc. A od fanoušků to při zápasech kvůli své váze pořádně schytává.

„Ty tlustej bastarde. Kdo snědl všechny koláče?“ zmínil McNulty v rozhovoru pro Daily Mail, co slyší během zápasu. „Nejvíc vtipné na tom je, že se otočíte za sebe a vidíte, že podobné věci na vás řvou ženy. Ale pětileté děti se svými tatínky se chovají stejně. Už mě to ani neštve,“ říká s nadhledem. A když slyší skandování „Sumo, sumo“? „To jsou moji vlastní fanoušci,“ směje se.

VIDEO | Skvělé obranné zákroky McNultyho v utkání s Wrexhamem

 

Ačkoliv je mu teprve 30 let, vypadá díky šedivým vlasům mnohem starší. „Vlasy mi změnily barvu, když mi bylo 19,“ přiznává McNulty.

Fotbalově vyrůstal v FC Liverpool, odehrál 60 zápasů za rezervní tým slavného klubu, kde mezi jeho spoluhráče patřil později slavný Steven Gerrard. Ve 20 letech však v Liverpoolu skončil a začal se živit kromě fotbalu i jinak. V roce 2009 se však McNulty začal fotbalu zase věnovat naplno a přestal pracovat jako řidič dodávky, když ho Fleetwood Town koupil za rekordní klubovou částku 17 tisíc liber.

McNulty je přesvědčený, že i v příští sezoně ve vyšší soutěži bude stíhat. „Kdyby ne, hned bych odešel. Na to mám až moc velkou hrdost.“

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud