22. dubna 2014 • 14:22

United hledají trenérské ESO. Z Bayernu chtějí přetáhnout Guardiolu!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Old Trafford, jedna z nejprestižnějších fotbalových adres na světě. Teď na Manchesteru United vyhlašují konkurz na trenéra. Komu by se do takového klubu nechtělo? Ryan Giggs je vnímán jako provizorní řešení, v létě klub na lavičku plánuje posadit významnou trenérskou osobnost. Britský Telegraph přišel s tím, že hlavním cílem anglického klubu je Josep Guardiola!



David Moyes v očích Alexe Fergusona představoval ideálního nástupce, sám se v něm viděl jako svá mladší podoba. Sázka na skotského kouče ale United nevyšla a vyvrcholila jeho úterním vyhazovem. Místo plánovaných šesti let Moyesova éra v United trvala pouhých jedenáct měsíců.

Obhájce anglického titulu, který díky mizerné sezoně přišel o Ligu mistrů a strachuje se o účast v evropských pohárech, nyní hledá dlouhodobého pokračovatele sira Alexe Fergusona, se kterým jsou spojené největší klubové úspěchy.

Ryan Giggs je brán spíš jako dočasný záskok, přeci jen skok z pozice hráče na prvního trenéra klubu světového kalibru by možná znamenal moc velké sousto.

Britská média zmiňují několik dalších kandidátů. V United by si asi nejvíc přáli Jürgena Kloppa, rázného inovátora z Borussie Dortmund. Ten ale z Německa vzkázal, že svůj současný klub nemíní opustit, navíc si na něj dělá zálusk i španělská Barcelona.

Josep Guardiola na tiskové konferenci před utkáním Bayernu Mnichov s Manchesterem UnitedFoto EPA

O zmíněnou práci by velmi stál zkušený Luis van Gaal, který po světovém šampionátu končí u nizozemské reprezentace. United u něj ale silně váhají, zda dlouhodobě vsadit na kouče, kterému je už 62 let.

Dalším v pořadí je Diego Simeone, jenž prožívá působivou sezonu v Atlétiku Madrid. V lize prohání Real i Barcelonu a postoupil už do semifinále Ligy mistrů. Jeho velkým hendikepem je ale neznalost angličtiny.

Podle britského Telegraphu chtějí v Manchesteru napnout všechny síly na podepsání jiného jména. Pokusí se přesvědčit Josepa Guardiolu, aby to zkusil na britských ostrovech.

Španělský kouč dokázal během jedné sezony ještě zdokonalit mašinu v Bayernu Mnichov, platí za jednoho z nejuznávanějších koučů současnosti.

Ve chvílích, kdy si po odchodu z Barcelony dával roční pauzu od fotbalu, koketoval s myšlenkou angažmá v Premier League. Dokonce v New Yorku večeřel s Alexem Fergusonem, který mu už tehdy nabízel svůj post.

"Moje angličtina není zase tak dobrá, Sir Alex mluvil tak rychle, že jsem mu pořádně nerozuměl. Takže nedokážu říct, jestli mi učinil nabídku, nebo ne," vtipkoval Guardiola nedávno před čtvrtfinále Ligy mistrů.

V United ale na svého vysněného kouče pořád myslí. Zřejmě tedy udělají všechno pro to, aby ho vylákali z Německa a Guardiola přijal novou výzvu v Premier League.

Guardiola ale znovu odmítl, že by o odchodu do United momentálně uvažoval. "Řekněte lidem v Anglii - je to bez šance," zdůraznil na tiskové konferenci před středečním semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid.

Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola nechápal výkon svého týmu
Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola nechápal výkon svého týmu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud