9. května 2014 • 13:29

Co bude s Kalasem? Škoda, že nedostal víc šancí, mrzí Mourinha

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč Tomáš Kalas nenastupoval častěji? Trenér Chelsea José Mourinho lituje, že českému obránci nemohl dát více příležitostí. A vysvětlil, že je to kvůli stabilním výkonům Garyho Cahilla a Johna Terryho. Ke Kalasově budoucnosti, zda v londýnském klubu zůstane, se nevyjádřil.



José Mourinho byl z výkonu Tomáše Kalase nadšenýFoto sport
„Je velká škoda, že Tomáš Kalas nedostal víc šancí,“ prohlásil José Mourinho na tiskové konferenci. Vůbec poprvé zalitoval, že českého reprezentačního obránce nepostavil do více zápasů, které mu před sezonou slíbil.

Místo toho se Kalas dočkal dvou velmi krátkých startů plus povedeného utkání na hřišti Liverpoolu (2:0), kde podal naprosto bezchybný výkon a Mourinhovi dokázal, že zvládne i ty nejtěžší zápasy v anglické lize.

Malé herní vytížení podle Mourinha způsobilo to, že se v defenzivě osvědčila čtveřice obránců Ivanovič–Cahill–Terry–Azpilicueta. „Byli kostrou týmu po celou sezonu,“ vysvětlil trenér Chelsea. „Ale Kalas nehrál jen proto, že tito čtyři podávali stabilní výkony, ale také nedocházelo téměř k žádným zraněním.“

Tomáš Rosický, José Mourinho a Tomáš KalasFoto profimedia.cz
Na to doplatil i zkušený bek Ashley Cole, kterého vytlačil ze sestavy César Azpilicueta. „Ashley je pořád kvalitním hráčem. Vždycky, když jsem ho postavil, odpověděl fantastickým výkonem. Je škoda, že nemohl hrát častěji,“ lituje Mourinho.

Na stejnou čtveřici chce sázet i příští sezonou. Jen je otázkou, jak dopadne protahující se jednání s Johnem Terrym o nové smlouvě. Chelsea mu nabídla prodloužení kontraktu o jeden rok, jenže za podstatně horších finančních podmínek. Terry s podpisem přijde o část platu, zatímco s přesunem k šejkům do Kataru, Emirátů nebo Manchesteru City by si výrazně polepšil… Kromě něj jednají o nové smlouvě také Ashley Cole a Frank Lampard.

Jistý je naopak příchod Kurta Zoumy, obrovského talentu ze St. Étienne, kterého Chelsea koupila už v zimě. A stále vyloučený není ani přestup Raphaëla Varaneho, jehož si Mourinho oblíbil během angažmá v Realu Madrid.

Jestliže by tento transfer Chelsea vyšel, v konkurenci stoperů Cahill, Terry, Varane, Zouma by zřejmě pro Kalase nebylo místo. Co se týká Davida Luize, britská a španělská média počítají s tím, že přestoupí do Barcelony za 25 milionů liber.

Obránce Tomáš Kalas prožil skvělý debut v Premier League. S Chelsea slavil výhru 2:0 na půdě vedoucího Liverpoolu.
Obránce Tomáš Kalas prožil skvělý debut v Premier League. S Chelsea slavil výhru 2:0 na půdě vedoucího Liverpoolu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud