20. května 2014 • 15:08

Čech oslavil narozeniny s cenou za nejvíc nul. Škoda zranění, litoval

Autor: ČTK, iSport.cz
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový brankář Petr Čech sice přišel o závěr sezony kvůli zranění ramene, i tak měl ale při dnešní oslavě 32. narozenin důvod k radosti. Potřetí v kariéře totiž gólman Chelsea získal ocenění Zlatá rukavice pro brankáře s nejvíce vychytanými nulami. Radost mu nekazí ani to, že se o cenu musí dělit s polským kolegou z Arsenalu Wojciechem Szczesným, když oba udrželi nulu v 16 případech.



"Je jedno, že se o to dělíme. I tak je to hezké. Každého brankáře potěší, když má nejvíce nul ze všech brankářů," řekl Čech pro web Chelsea. "Je to díky tomu, že jsme dobře bránili jako tým, ale je to gólman, kdo se stará o to, že skutečně bude čisté konto," dodal.

Čechovi stačilo k 16 čistým kontům 34 zápasů, zatímco Szczesny potřeboval o tři duely více. Polský gólman měl v posledním kole šanci se osamostatnit, ale trenér Arsenalu Arséne Wenger se rozhodl do branky postavit jeho kolegu Lukasze Fabiaňského.

"Mám z toho radost, jen je škoda, že jsem se na rozhodující zápasy zranil," řekl Čech, který kvůli poraněnému ramenu přišel o závěrečná kola ligy a odvetu semifinále Ligy mistrů. "Je ale vždy příjemné zakončit sezonu něčím pozitivním. A Zlatá rukavice je velmi pozitivní," dodal.

Čech získal cenu za nejvíce nul už v letech 2005 a 2010, kdy tím pomohl Chelsea k titulu. Třetím triumfem se tak dotáhl na Pepeho Reinu a Joa Harta, kteří rovněž cenu získali třikrát. Letos pak Čech překonal klubový rekord Chelsea v počtu vychytaných nul, který držel Peter Bonetti.

Petr Čech kvůli zranění předčasně opouští úvodní semifinále Ligy mistrů mezi Atlétikem Madrid a svou Chelsea
Petr Čech kvůli zranění předčasně opouští úvodní semifinále Ligy mistrů mezi Atlétikem Madrid a svou Chelsea

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud