26. května 2014 • 16:55

Proč PSG? Chelsea může nabídnout Čecha výměnou za Lavezziho

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea se nevzdala snahy ukořistit Argentince Ezequiela Lavezziho. Jenže při dotazu, kolik by ji stál, narazila. Šejkové z Paris SG odmítli její peníze, Lavezziho prý pustí jedině výměnou za jednoho z hvězdných hráčů Chelsea, mezi kterými je i český reprezentant Petr Čech.



Ta spekulace stále vyvolává mnoho otázek. Přesto už britský tisk uveřejnil scénář, za kterého by se megapřestup „Čech do PSG“ mohl zrealizovat.

Jde o to, že Chelsea lanaří argentinského útočníka Lavezziho, musí však nabídnout někoho výměnou. PSG nechce její peníze. Těch má dost. Šejkové by raději přivedli hvězdné posily: Edena Hazarda, Oscara a Petra Čecha.

Koho z nich Chelsea nabídne k výměně? Pokud by ukázala na Čecha, znamenalo by to, že se definitivně rozhodla stáhnout Thibauta Courtoise z hostování v Atlétiku Madrid a udělat z něj svou novou brankářskou jedničku. Ten už se nechal slyšet, že by nebylo nejrozumnější, aby spolu s Čechem působil v jednom klubu.

Francouzská média mají ovšem jiného favorita: Hazarda. Pro trenéra Laurenta Blanca je údajně prioritou, navíc měl ke konci sezony menší spor s koučem Chelsea Josém Mourinhem. To všechno nahrává tomu, že se talentovaný Belgičan vrátí do francouzské nejvyšší soutěže.

Z ní naopak chce co nejrychleji utéct právě Lavezzi. Vedení PSG už dokonce oznámil, že hledá novou výzvu a má zájem o přestup do prestižnější ligy. Takové kritérium anglická Premier League oproti Ligue 1 jistě splňuje.

Čech ve Francii působil ještě před přestupem do Chelsea, v letech 2002-2004 střežil branku Stade Rennes.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud