17. července 2014 • 18:50

Louis van BOSS! United představili nového trenéra. O čem mluvil?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO | Louis van Gaal byl dnes oficiálně představen jako nový trenér Manchesteru United. Otevřeně mluvil o krátkodobých i dlouhodobých plánech, do kterých zahrnul např. zisk mistrovského titulu. „Vždycky je pro mě výzvou skončit první, ne čtvrtý,“ hlásil zkušený kouč, který před několika dny dovedl nizozemskou reprezentaci k bronzovým medailím na MS.



O čem Louis van Gaal mluvil na své první tiskové konferenci v roli trenéra Manchesteru United?

O trénování v Manchesteru United:
"Je to největší klub na světě. Za dva dny, co jsem tady, už vím, jak důležitý Manchester United je. Pracoval jsem v nejlepších klubech ve Španělsku (Barcelona), Nizozemsku (Ajax) a Německu (Bayern). Teď jsem v Manchesteru United, což je v Anglii klub číslo jedna."

O cílech:
"Pro mě je vždycky výzvou skončit první, ne čtvrtý. Ale záleží na různých okolnostech, které musí do sebe zapadnout. Jako třeba spolupráce mezi hráči a trenérem."

Zkušený nizozemský kouč Louis van Gaal byl ve čtvrtek oficiálně představen jako nový trenér Manchesteru United.Foto ČTK/AP

O nových posilách:
"Moje metoda je vždycky stejná. Nejprve se chci podívat na hráče, které mám k dispozici. V prvních třech nebo čtyřech týdnech si zjistím, jak zareagují na moji filozofii a jak rychle si na ni zvyknou. S většinou hráčů jsem ještě nespolupracoval, takže musíme počkat. Pak možná koupím další fotbalisty. Co se týče příchodů Shawa a Herrery, oba přestupy jsem odsouhlasil, protože se mi líbí."

O naplnění očekávání:
"Myslím, že to můžu zvládnout. Ale nebude to lehké, protože Manchester United je větší klub než ostatní. Je veden obchodním způsobem a ne vždycky se vám podaří naplnit obchodní i fotbalová očekávání. Po dvou dnech vím, že to je největší výzva."

O novém kapitánovi:
"Všichni hráči jsou kandidáty na pozici kapitána. Pro mě je tahle role nesmírně důležitá. Takže potřebuji čas."

O Alexu Fergusonovi:
"Mám pevnou filozofii. Stejně jako měl Sir Alex. Vyhrál mnoho trofejí a já doufám, že budu stejně úspěšný. Nebudu ale dělat žádné předpovědi. Každý ví, co všechno jsem vyhrál, ale teprve budoucnost ukáže, jestli se mi to podaří i tady. Taky mohu prozradit, že mi Alex Ferguson volal, aby mi pogratuloval. Určitě si spolu ještě posedíme u sklenky dobrého vína."

Zkušený nizozemský kouč Louis van Gaal byl ve čtvrtek oficiálně představen jako nový trenér Manchesteru United.
Zkušený nizozemský kouč Louis van Gaal byl ve čtvrtek oficiálně představen jako nový trenér Manchesteru United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud