16. července 2014 • 12:46

Van Gaal už je v Manchesteru. Vedl první trénink a spustil změny

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odmítl dovolenou. A jen čtyři dny po utkání Nizozemska s Brazílií (3:0) na MS se Louis van Gaal pustil do práce. Dnes ráno odletěl do Manchesteru a představil se hráčům jako nový trenér. Zároveň je informoval o přísných změnách i cílech pro příští sezonu. Jedním z nich je 21. ligový titul.



Manchester United chtěl Van Gaalovi vyjít vstříc a nabídl mu dovolenou. „Potřebujete si po mistrovství světa odpočinout?“ zeptal se podle Mirroru jeden z čelních představitelů klubu. „Dovolená je pro slabochy,“ odpověděl s úsměvem nizozemský kouč. A dnes kolem 10:30 SELČ už se hlásil v Carringtonu, v tréninkovém centru.

Nejprve si prošel veškeré prostory a prohlédl zařízení. Pak předstoupil před hráče. Ti na Van Gaala netrpělivě čekali stejně jako ostatní zaměstnanci. Zdroj Guardianu uvedl, že v klubu vládlo před jeho příjezdem opravdové napětí.

Po setkání s novými svěřenci následoval Van Gaalův první trénink. Dosud byl pouze v telefonickém spojení s Ryanem Giggsem, jenž zahájil přípravu minulý týden a vedl tréninky prvního týmu. Podle Van Gaalových instrukcí zvýšil tréninkové jednotky na dvojnásobný počet. "Hráči vědí, že z jeho strany musí očekávat nekompromisní přístup," zní z klubu.

Mezi další změny patří i to, že první tým musí od dnešního dne obědvat společně s juniory a trenéry mládežnických výběrů. Jako jeden tým. Chce tím obnovit jednotu a respekt, který klub ztratil pod vedením Davida Moyese. V minulém ročníku skončil až na sedmém místě se ztrátou 22 bodů na Manchester City.

Van Gaal je ovšem přesvědčený, že po neúspěšné sezoně může dovést United na vrchol. Nadřízené ujistil, že jeho tým bude hrát v Premier League o titul. Svá očekávání dnes sdělil i svěřencům.

Louis van Gaal už vedl první trénink Manchesteru United.Foto EPA

Jeho tvrzení posiluje fakt, že získal Andera Herreru a Luke Shawa. Na dalších posilách vedení klubu usilovně pracuje. Van Gaal chce ještě alespoň jednoho špičkového obránce i záložníka. Často se mluví o Arturu Vidalovi z Juventusu nebo Ángelu Di Maríovi z Realu Madrid.

Muž, který dovedl Nizozemsko k bronzovým medailím na MS, musí také rozhodnout, jestli nabídne smlouvy některým současným hráčům Manchesteru United. Například Smallingovi, Cleverlymu, Kagawovi nebo Youngovi vyprší kontrakty za rok nebo dva.

Nizozemský trenér Luis van Gaal během semifinále s Argentinou
Nizozemský trenér Luis van Gaal během semifinále s Argentinou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud