Jakub Dvořák
1. srpna 2014 • 11:04

Van Gaalův důraz na detail. Každý trénink natáčejí HD kamery

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Manchesteru United Louis van Gaal se revolučních změn nebojí. V tréninkovém areálu nechal nainstalovat HD kamery. Ty snímají vše, co se na hřišti odehraje. Dokonce jsou kamery tak dobře vybaveny, že poznají i hráčův výraz v obličeji, kdo se fláká či jestli někdo nestojí ve správném prostoru při pilování taktiky. Několik kamer využívá i na soustředění v USA.



Van Gaal se rád prezentuje moderním fotbalem a propracovanou taktikou. Soupeře ničí nečekanými tahy. Jenže k tomu potřebuje i dostatek materiálu. Hvězdy Manchesteru tak budou sledováni ve dne v noci. Nizozemskému trenérovi nesmí uniknout ani vteřina, kdy zrovna nebude s hráči na hřišti.

Instalace kamer stála "rudé ďábly" podle deníku Mirror údajně tisíce liber, hráči si je však pochvalují. Obránce Jonny Evans řekl, že to je důkaz toho, jak moc se Van Gaal snaží postavit Manchester zpátky na nohy.

"Teď je to mnohem detailnější na hřišti," vysvětluje Evans. Ten má s HD kamerovým systémem už jednu malou příhodu. Když zrovna na hřišti zkoušel s týmem taktické nácviky, trenér Van Gaal ho upozornil, že by měl být o 5 metrů vpravo, obránce nebyl schopen uvěřit, vždyť je na hřišti a vidí to. Kouč mu po tréninku ukázal kamerový záznam a Evans byl deset metrů úplně mimo.

Reprezentant Severního Irska si ale nizozemského trenéra nemůže vynachválit. "Je to sice jiné, ale dobré v tom, že trenér s námi tráví dostatek času, než aby nám jen nadiktoval svůj systém a chtěl po nás, abychom ho přijali," řekl Evans o trénování pod Louisem van Gaalem.

Ryan Giggs, Wayne Rooney a Louis van Gaal.
Ryan Giggs, Wayne Rooney a Louis van Gaal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud