7. srpna 2014 • 04:40

Čecha čeká nejen boj v Chelsea. Od podzimu půjde na vysokou!

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim se z něj možná po deseti letech v sestavě stane v Chelsea náhradník. Ale brankáře Petra Čech čeká ještě další výrazná změna. Začne studovat vysokou školu. „Momentálně mám podanou přihlášku na dánskou univerzitu Nordsjaelland, kde mají bakalářské online studium sportovního managementu a obchodu,“ prozradil Čech v rozhovoru pro srpnové vydání magazínu Forbes.



Ve 32 letech patří stále mezi brankářskou špičku, přesto Čech začíná už pomalu myslet na svoje uplatnění po konci kariéry. Na začátku podzimu by měl na dánské univerzitě zahájit čtyřleté studium. „Teď čekám na vyřízení všech dokumentů a semestr za chvíli začíná,“ přiznal budoucí student.

Kvůli fotbalovému vytížení začíná vysokoškolská studia mnohem později, než většina jeho vrstevníků. I maturitu si už dodělával s pětiletým zpožděním v porovnání se svými spolužáky.

Na vysokou školu se poprvé Čech chtěl vrhnout už ve chvíli, kdy ještě nebylo jisté, že se uchytí jako profesionální fotbalista. „Mým cílem v době dospívání bylo jít na vysokou školu – buď na práva, nebo psychologii. Jednu z těch věcí bych asi dělal,“ přiznal Čech.

Jasnější představu o tom, kde by se mohl po konci kariéry realizovat zatím Čech nemá. „Tohle studium by mě mělo připravit na řízení firmy nebo činnost v rámci manažerské struktury v jakékoliv společnosti. Je dobré to mít připravené, protože po skončení kariéry může náhle přijít nějaká nabídka.“

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud