3. září 2014 • 12:22

Mourinho chce Courtoise na 5 let. Brzy ale protočím sestavu, slíbil

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože od vypršení smlouvy s Thibautem Courtoisem dělí Chelsea dlouhé dva roky, vedení londýnského týmu nezahálí. Poté, co si novým pětiletým kontraktem pojistilo služby klíčového beka Cesara Azpilicuety, nabízí stejné podmínky i belgickému brankáři – své nové jedničce.



Nač měnit něco, co funguje. Chelsea je po třech kolech Premier League stoprocentní a vede ligu o skóre před Swansea. Při všech výhrách stál v brance Thibaut Courtois, a přestože v posledním kole s Evertonem třikrát inkasoval, závažnější chybu nevyrobil.

Management Chelsea je spokojen a plánuje pro Belgičana novou smlouvu, která rapidně vylepší stávajících 30 tisíc liber (přes milion korun) týdně. Podepsána by měla být v příštím týdnu. S informací přišel britský Daily Mail.

Dobrý start dvaadvacetiletého Belgičana posadil na lavici náhradníků Petra Čecha, zřejmě definitivně. Český gólman ale z boje neutíká, to nemá ve zvyku. Během přestupního termínu, který vypršel v pondělí o půlnoci, Stamford Bridge neopustil, byť zájemců o jeho služby bylo požehnaně. Liverpool, Monaco, Paris Saint-Germain ani poslední den britským tiskem nejčastěji skloňovaný Queens Park Rangers, nepochodily.

Thibaut Courtois inkasoval hned v úvodu utkání
Thibaut Courtois inkasoval hned v úvodu utkání

„Jsem v klubu, kde působím deset let. První tři kola jsem nenastoupil v základní sestavě, pro mě je ta situace nová. Osobně ale nemám důvod panikařit, sbalit se a odejít. Momentálně je pro mě důležité to, abych měl možnost souboje o pozici jedničky, abych ji vůbec dostal,“ prohlásil v pondělí na srazu národního týmu 32letý gólman.

Čechovu profesionalitu ocenil na tiskové konferenci i trenér José Mourinho. „Není šťastný, ani nemůže být. Ale je to profesionál, který pracuje na maximum,“ pochválil Čecha a pokračoval. „Bylo to teď těžké období, pro něj i pro mě, na začátku sezony jsme hráli jen jeden zápas týdně a je logické, že se na hřiště nedostali všichni.“

„Září ale bude jiné, začne Champions League, anglické poháry, Premier League, budeme hrát až tři zápasy v týdnu. Šanci dostanou všichni hráči, budu rotovat se sestavou,“ přislíbil portugalský stratég.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud