3. října 2014 • 11:00

Balotelli v krizi. Kouč Liverpoolu si ho vzal stranou: Musíš střílet góly!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mario Balotelli se trápí. Nestřílí góly, není formě. A co je horší – fanouškům Liverpoolu i trenérovi Brendanu Rodgersovi dochází trpělivost. „Musí se zlepšit. Co nejdřív,“ prohlásil veřejně. Na tréninku si italského forvarda často vezme stranou. Snaží se s ním hodně pracovat, aby přizpůsobil svoji hru systému Liverpoolu. Nejde mu to.



„Mario musí začít střílet góly,“ řekl Rodgers s tím, že Balotelli zatím nenaplnil očekávání, s jakými do Liverpoolu přicházel. „Každý útočník, nejen on, je hodnocen podle branek a počtu asistencí. V tuto chvíli nemá taková čísla, jaká chtěl.“

Rodgersova trpělivost není bezedná. Jestli se Balotelli nedostane do formy, je otázkou, jak dlouho bude trvat, než se usadí mezi náhradníky. Při absenci zraněného Daniela Sturridge působí útok Liverpoolu neškodně. V posledním utkání s Basilejí (0:1) se Balotelli třeba ani jednou nepotkal s míčem uvnitř pokutového území soupeře!

Zklamaný Mario Balotelli po prohře s Basilejí 0:1.Foto ČTK/AP

Kouč "reds" uznal, že ofenzivu oslabil přestup Luise Suáreze do Barcelony. Zároveň ale obhajuje rozhodnutí koupit narychlo hvězdu AC Milán za 16 milionů liber. Přitom ostatní posily si Rodgers vytipoval tak, aby zapadli do jeho systému. Balotelli naopak jen „zalepil díru“ a teď musí svoji hru přizpůsobit. Jenže to (zatím) nefunguje.

Liverpoolu je vyčítáno, že měl dost času se na Suárezův odchod připravit a najít na klíčovou pozici vhodnější náhradu. Otázka, zda při hledání nového forvarda chyboval, je tedy na místě. Co na to Rodgers? „Neřekl bych, že jsme udělali chybu. Ve fotbale najdete velmi málo hráčů, kteří jsou schopni nahradit Suáreze. Ve skutečnosti nejsou hráči, kteří by ho mohli plnohodnotně nahradit,“ brání se.

„S ohledem na dostupné útočníky bylo obtížné někoho najít. U Maria Balotelliho jsme si vypočítali, že jde o risk, a s tím pracujeme. Musím ale říct, že od chvíle, kdy přišel, pracuje tvrdě na každém aspektu hry, které od něj vyžadujeme.“

Snahu v tréninku musí ovšem Balotelli přetavit ve střeleckou formu v ostrých zápasech. To si Rodgers uvědomuje. Protože jakmile se uzdraví Sturridge, je možné, že italský reprezentant o místo v základní sestavě přijde.

Mario Balotelli
Mario Balotelli

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud