5. října 2014 • 16:14

Konflikt elegánů! Rozlícený Wenger strčil do Mourinha, ten se nedal

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ti dva se nemají rádi, to je dlouho známá věc. Arséne Wenger a José Mourinho jsou všechno jen ne přátelé. Manažer Arsenalu ale zašel při zápase svého týmu na půdě Chelsea příliš daleko. Zkušený Francouz neustál jeden z momentů napínavého zápasu a do svého soka dokonce strčil. Portugalec si to pochopitelně nenechal líbit.



Z V R P Skóre B

Wenger s Mourinhem si nesedli od prvního dne. Mladší z dvojice si totiž se svým soupeřem nikdy nebral servítky. Pro ostrá slova nešel daleko. Francouze jistě pořádně dopaluje i to, že Mourinha ještě nikdy neporazil.

A byl to překvapivě právě zkušený lodivod, komu ruply nervy. Arséne Wenger neustál obrovský tlak a hned v začátku zápasu se do Mourinha ostře pustil. Nejenže přišel až do jeho zóny, ale v ní ho navíc strčil.

VIDEO | Wengerovi ruply nervy a strčil do Mourinha

José Mourinho byl atakem svého protějška trochu překvapený, jak je ovšem jeho zvykem, jen tak se dát nehodlal. Situaci nakonec musel řešit až rozhodčí. I u něj vypadal Portugalec mnohem vyrovnaněji než jeho protějšek.

Podle přítomného novináře to incidentem pro Wengera neskončilo. Mourinha nepustil z očí a doslova mu vyhrožoval pohledem.

Kromě hlavních trenérů se do sebe pustili i asistenti. Steve Bould z Arsenalu a Rui Faria z Chelsea na sebe řvali ze svých laviček. O vlídná slova se určitě nejednalo. Stejně jako v případě Wengera a Mourinha.

Kdo čekal, že je hádkám v prestižním a hodně sledovaném zápase konec, ten se mýlil. Svou frustraci totiž naplno předvedl i záložník Arsenalu Jack Wilshere, jenž sprostě nadával kapitánovi Chelsea Terrymu.

VIDEO | Jack Wilshere vulgárně nadával Terrymu

Po zápase, který Chelsea vyhrála 2:0, už ale Mourinho hovořil klidně. „Wenger šel k rozhodčímu a vyvíjel na něj tlak, aby nám dal červenou kartu. To nemám rád. Udělal jsem již spoustu chyb, ne ovšem v tomto případě,“ komentoval incident.

„Pouze jsem mu řekl: Opusť mou zónu a nevracej se, prosím,“ dodal Mourinho.

Portugalec zároveň odmítl, že by měla mít strkanice nějakou dohru. „Žádný problém, žádný problém. Fotbalové hřiště je fotbalové hřiště, žádný problém,“ zopakoval několikrát přítomným.

To Arséne Wenger byl evidentně stále naštvaný. „Věřím, že mě pánové v příštích třech týdnech naučíte všechny zásady správného chování,“ zaútočil na novináře.

Poté již ale celou situaci komentoval s větším klidem. „Bylo to pouze malé strčení...“ snažil Wenger incident banalizovat.

Wengerovi ruply nervy a strčil do Mourinha, ten se nedal
Wengerovi ruply nervy a strčil do Mourinha, ten se nedal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud