6. října 2014 • 15:20

Čech o situaci v Chelsea: Pokud se nic nezmění, budu to řešit

Autor: jav, jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okamžitě se musel dostat do střehu. Zkoncentrovat a nachystat se tak, aby byl schopný naskočit do rozjetého derby Chelsea s Arsenalem. Petr Čech v nedělním utkání dokázal, že patří mezi velké brankáře. Zraněného Courtoise nahradil bez větších obtíží, jistým výkonem udržel čisté konto a pomohl k důležité výhře. Český gólman si ale nemyslí, že by belgickou jedničku vystrnadil z branky na delší dobu. "Ta změna nepřišla z výkonnostních důvodů," prohlásil 32letý gólman po příletu z Londýna.



V rozhovoru pro Českou televizi Čech připustil, že pokud zůstane v pozici zaskakující dvojky, v zimě bude uvažovat o změně. "Jestli se to nezlepší, tak budu přemýšlet nad řešením, jelikož chci hrát. Myslím si, že mám pořád co nabídnout. Určitě to budu ještě řešit," uvedl do televizních kamer.   

"Spokojený určitě ale nejsem. Po patnácti letech, kdy jsem chytal všechny zápasy a odehrál jich kolem 50–60 za rok, je to pro mě nové," prozradil před tím, než se v rozhovoru s ostatními novináři rozpovídal o nedělním zápase s Arsenalem. 

Jak jste si užil první start v Premier League v této sezoně?
"Když člověk nastupuje do rozjetého zápasu, tak je to jiné. Nikdo nemá radost, že jde do utkání ve chvíli, kdy se jeho kolega zraní a nemůže pokračovat. Nebyly to podmínky, za kterých bych šel na hřiště rád. Ale nastala taková situace.“

Co říkáte na zranění Courtoise?
„Čistě nešťastná náhoda. Bylo vidět, že je Sanchéz rozběhnutý a neměl kam uhnout. Dopadlo to srážkou, ale hlavní je, že Thibovi nic není. Jenom se necítil stoprocentně na to, aby zápas dohrál, tak došlo ke střídání. Myslím si, že je to správně.“

Jste rád, že jste si před reprezentačním srazem zachytal?
„Já jsem vždycky připravený. I kdybych nehrál, nemělo by to na mě velký vliv. Samozřejmě je vždycky lepší odehrát ostrý zápas a přijet na sraz s vědomím, že jsem mohl nastoupit proti jednomu z nejlepších týmů v lize. Je to pozitivní.“

Změní se něco na rozložení sil v brance Chelsea?
„Ta změna nepřišla z nějakého výkonnostního důvodu, takže si nemyslím, že se na té naší situaci bude něco měnit. Ale vždycky záleží na trenérovi.“

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Arsenal 2:0
Video se připravuje ...

Čech vstoupil do české cyklistiky

Dvaatřicetiletý reprezentant se stal majoritním investorem společnosti ČS MTB Team, která je známá organizací seriálu závodů horských kol pro širokou veřejnost Kolo pro život.

Petr Čech na tiskové konferenci v Praze představil svůj nový projekt, zkušený gólman se zapojil do cyklistiky Petr Čech na tiskové konferenci v Praze představil svůj nový projekt, zkušený gólman se zapojil do cyklistikyFoto ČTK

"Není to o tom, že bychom se jednorázově rozhodli vstoupit do nějakého projektu Kolo pro život a bezmyšlenkovitě budeme plavat v novém rybníce. Ale uvažovali jsme o tom dlouhou dobu, jakým způsobem pomoci nejmladší generaci k tomu, aby se dostala ke sportování," řekl Čech na dnešní tiskové konferenci. Do projektu společně s ním vstoupili také spolumajitelé skupiny Sport Invest, jež gólmana londýnské Chelsea zastupuje.

"Kolo pro život je jeden z projektů, který je úplně unikátní. Má svou tradici, podporu a spoustu příznivců. I pro nás je čest se do tohohle projektu zapojit. Věříme, že i naše zkušenosti, možnosti a vize pomohou ten společný cíl ještě rozvinout," přidal Čech.

ČS MTB Team se od roku 1994 specializuje na sportovní marketing a pořádání firemních závodů, dosavadní majitelé společnosti Roman Čermák a Tomáš Hykl v něm zůstávají. "Budeme mít čas rozvíjet to, v čem jsme dobří a co umíme, a naopak čerpat bohaté zkušenosti od nových spoluvlastníků. Myslím, že tato symbióza přinese obrovské výsledky," prohlásil Čermák.

Vrba o Čechovi: Určitě čekal, že toho v září odchytá víc
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud