21. října 2014 • 15:14

Nejlepší tým z náhradníků v Anglii: Nechybí Čech ani Rosický

Autor: om, pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Nejlepší tým z náhradníků v Anglii: Nechybí Čech, Rosický a další hvězdyNejlepší tým z náhradníků v Anglii: Nechybí Čech, Rosický a další hvězdyFOTO: koláž iSport.cz

    V jiných klubech by platili za klíčové hráče, momentálně ale zahřívají jen lavičku. Stránka Fanatics.com sestavila nejlepší jedenáctku fotbalistů Premier League, kteří v aktuální sezoně nastupují pouze sporadicky. Mezi hvězdami, které sedí na lavičkách, nechybí ani čeští reprezentanti Petr Čech s Tomášem Rosickým.

  • Petr Čech

    Brankář, Chelsea
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 67

    Petr Čech Petr ČechFoto profimedia.cz

    Dlouholetá opora a legenda Chelsea Petr Čech zažívá nepoznané. Od nové sezony pouze kryje záda Belgičanovi Courtoisovi. V lize se dostal do brány jen při zranění svého kolegy. Přestože odvedl spolehlivou práci, na jeho postavení to nic nezměnilo. Je možné, že již v zimě svůj milovaný klub opustí.

  • Bacary Sagna

    Pravý obránce, Manchester City
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 201

    Bacary Sagna Bacary SagnaFoto EPA

    Několik let byl důležitým článkem obrany Arsenalu, před novou sezonou ale zvolil Bacary Sagna nové dobrodružství. V Manchesteru City ovšem není první volbou, přednost dostává  Argentinec Zabaleta. Francouz si zahrál jen v případě jeho absence.

  • Kolo Touré

    Střední obránce, Liverpool
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 1

    Kolo Touré Kolo TouréFoto profimedia.cz

    Už to vypadalo, že bývalý hráč Arsenalu a Manchesteru City po dlouhých letech Ostrovy opustí. Nakonec po něm ale v létě sáhl další z anglických gigantů. V Liverpoolu se zkušeným zadákem ovšem počítají pouze jako s náhradou v případě zranění tradičních opor Škrtěla, Lovrena či Sakha.

  • Chris Smalling

    Střední obránce, Manchester United
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 194

    Chris Smalling Chris SmallingFoto Reuters

    Obrana Manchesteru United v nové sezoně pořádně hoří. Nedaří se ani Smallingovi, který se měl stát postupně hlavním lídrem slavného klubu. Pod Louisem van Gaalem ovšem zatím příliš nehraje, nepomohlo mu ani lehké zranění na začátku sezony.

  • Filipe Luis

    Levý obránce, Chelsea
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 57

    Filipe Luis Filipe LuisFoto EPA

    Do Chelsea přestoupil za stovky milionů, narazil ovšem na tvrdou konkurenci. Trenér Mourinho zatím neměl příliš důvodů měnit úspěšnou sestavu, na levém kraji obrany hrál dobře César Azpilicueta. Brazilec Filipe Luis tak nastupoval alespoň v poháru a také v Lize mistrů. Po vyloučení zmiňovaného konkurenta v posledním kole ale dostane pořádnou šanci i v Premier League. Teď už je to na něm.

  • Tomáš Rosický

    Záložník, Arsenal
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 21

    Tomáš Rosický Tomáš RosickýFoto profimedia.cz

    Kapitán české reprezentace v nové sezoně hodně trpí. Když ho konečně opustily zdravotní problémy, přestal ho stavět trenér Arséne Wenger. Konkurence v záložní řadě „Kanonýrů“ je sice skutečně ohromná, při nevýrazných výkonech je ovšem s podivem, že Rosický nedosátává více šancí. Hru oživit stále umí.

  • Lucas Leiva

    Střední záložník, Liverpool
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 123

    Lucas Leiva Lucas LeivaFoto Reuters

    Brazilec Lucas Leiva nikdy nebyl zářivou hvězdou. Přesto byl zvyklý na to, že nastupoval pravidelně. Od nové sezony je ale všechno jinak. Trenér Liverpoolu Brendan Rodgers chce více stavět na mladších hráčích, jako lídr mu postačí zkušený kapitán Gerrard.

  • John Obi Mikel

    Střední záložník, Chelsea
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 88

    John Obi Mikel John Obi MikelFoto Reuters

    Upřímně řečeno, vzhledem ke kádru Chelsea by bylo až trochu překvapením, kdyby John Obi Mikel patřil do základní sestavy. Reprezentant Nigérie je sice poctivý fotbalista, na které nedá Mourinho dopustit, do kvalit Matiče či Fábregase mu ale dost schází. Je skoro jisté, že nejpozději příští léto z klubu odejde.

  • Scott Sinclair

    Křídlo, Manchester City
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 0

    Scott Sinclair Scott SinclairFoto Reuters

    Anglický mládežnický reprezentant a velký talent Scot Sinclair to má těžké. V minulé sezoně hostoval ve West Bromu, pro tu aktuální si ho v Manchesteru City rozhodli ponechat. Jenže dostaňte se do sestavy na úkor Sergia Agüera, Edina Džeka či Davida Silvy. Sinclairovi zatím nepomáhá ani univerzálnost, hrát může na hrotu i na křídle.

  • Fabio Borini

    Útočník, Liverpool
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 94

    Fabio Borini Fabio BoriniFoto Reuters

    V poslední den přestupového termínu měl Fabio Borini namířeno do QPR, všechno ale zhatily jeho neúměrné platové požadavky. A dopadlo to podle očekávaní. V nabitém útoku Liverpoolu nehraje, po návratu Sturridge to pro něj bude ještě horší. Evidentně je pro něj ale důležitější tučná výplata.

  • Lukas Podolski

    Útočník, Arsenal
    Odehrané minuty v Premier League 14/15: 39

    Lukas Podolski Lukas PodolskiFoto ČTK

    Arsenalu se nedaří, mistr světa Lukas Podolski přesto sedí na lavičce. Reprezentantovi Německa hodně uškodil příchod Dannyho Welbecka, který je pro kouče Wengera zatím jasnou útočnou jedničkou. Zdrhnout se ale Podolski nechystá. Na spekulace ohledně odchodu do týmu rivala z Tottenhamu reagoval pohotově. „To dřív peklo zamrzne,“ napsal na Twitter.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud