27. října 2014 • 11:50

Skvělý Bony v Anglii září. Góly věnoval mrtvým kamarádům

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Útočný zabiják z Pobřeží slonoviny píše nádherný příběh. Bony Wilfried ukazuje, že při velké snaze a píli lze ze skromných podmínek dojít až na fotbalový vrchol. Brzy 27letý forvard Swansea o víkendu dvěma góly sestřelil Leicester. Oba zásahy poslal do nebe nedávno zesnulým kamarádům.



První fotbalové krůčky v klubech z Pobřeží slonoviny. Poté neúspěšná zkouška v Liverpoolu, nabídka pražské Sparty. Z letenského stánku přes nizozemskou Eredivisie až do nejlepší soutěže světa, anglické Premier League.

Kariéra Bony Wilfrieda, skromného, zároveň učenlivého a velmi cílevědomého fotbalisty, pokračuje stále správným kurzem. Útočník s ohromnými stehenními svaly, mimořádnou stabilitou a gólovým instinktem se velmi rychle zabydlel ve velšském Swansea, kde se stal ústřední hvězdou.

Do své druhé sezony na Ostrovech se rozjížděl pomaleji, teď ale znovu chytá tempo. V posledních třech zápasech pálil přesně čtyřikrát, naposledy dvěma góly pomohl spláchnout Leicester. V Premier League už má i s minulým ročníkem na kontě 20 gólů, čímž vyrovnal klubový rekord Michua.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Leicester City 2:0
Video se připravuje ...

"Pokud jste útočník, vstřelíte dva góly a váš tým vyhraje, cítíte se skvěle. Ale velkou pochvalu si zaslouží mí spoluhráči, kteří mě výborně podporují," pochvaloval si klubový kanonýr, který 10. prosince oslaví 27. narozeniny.

První branku do sítě Leicesteru vstřelil Bony ve 34. minutě po skvělé spolupráci s Islanďanem Sigurdssonem. Při gólové trefě zvedl dres, pod kterým odhalil obrázek muže a ženy s nápisem "Rest In Peace," tedy Odpočívej v pokoji.

"Nedávno jsem ztratil dva kamarády, tohle byl můj způsob, jak se s nimi rozloučit. Už jsem to udělal v zápase se Stoke, ale to triko neukázal tolik. Tentokrát jsem zase možná běžel na opačnou stranu, než stála kamera," vykládal exsparťanský forvard.

"Bylo to pro mě nesmírně důležité, ty góly jsem vstřelil pro ně. Zemřeli před dvěma týdny, musel jsem jim říct sbohem," dodal hráč, který se během angažmá ve Spartě stihl naučit i velmi solidně česky.

Bonyho góly pomohly k tomu, aby Swansea ukončila pětizápasové čekání na výhru. Velšský celek se ze zisku tří bodů naposledy radoval ve třetím kole, 30. srpna porazil doma West Bromwich 3:0. V tabulce je po devíti zápasech na šestém místě se stejným bodovým ziskem jako Arsenal a Liverpool.

Útočník z Pobřeží slonoviny Bony Wilfried rozhodl dvěma góly o výhře Swansea nad Leicesterem
Útočník z Pobřeží slonoviny Bony Wilfried rozhodl dvěma góly o výhře Swansea nad Leicesterem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud