Pavel Janega
8. listopadu 2014 • 10:07

Liverpool plánuje pomstu! 5 otázek před šlágrem s Chelsea

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 13:45 | Jedna z nejsledovanějších bitev anglické ligy je tady. A bude mít velký náboj! Liverpool dosud nevydýchal poslední vzájemný zápas (0:2) a hodlá se Chelsea pomstít za to, že i s náhradníky na jaře rozprášila jeho mistrovský sen. Jenže londýnský klub nabral ohromnou formu, díky které v letošní sezoně ještě neprohrál. Deník Sport sestavil pět klíčových otázek dnešního šlágru.



1. Jaký tým postaví Liverpool?

Celá Anglie řeší, proč Liverpool v týdnu nenastoupil na hřišti Realu v nejsilnější sestavě. Ačkoliv to kouč Brendan Rodgers nepřiznal, opory Stevena Gerrarda, Raheema Sterlinga a další šetřil právě pro dnešek. Jenže náhradníci v Madridu nepodali směrem dozadu vůbec špatný výkon, zejména Kolo Touré až nečekaně zazářil. „Hrál skvěle,“ uznal Rodgers. Dostane šanci i dnes? Liverpool musí uspět. Jestliže zaváhá, pak vyvstane otázka, k čemu ty změny na Realu vlastně byly?
2. Jak zareaguje Mario Balotelli?

Proti Realu začal na lavičce, dnes patrně nastoupí od první minuty. Ale aby odrazil zvyšující se kritiku, musí konečně zabrat. Do Liverpoolu přišel jako náhrada za Luise Suáreze, jenže zabijákovi z Barcelony se v ničem nepodobá. Co s tím? „Vždycky se mi hrálo lépe, když jsme byli v útoku dva,“ tvrdí. Jenže Daniel Sturridge je zraněný a nasazení Rickieho Lamberta by bylo riskantní. Zatím nasbíral jen 170 ligových minut, gól nevstřelil. Zkusí Liverpool útok Borini – Balotelli?

3. Zůstane Chelsea neporazitelná?

Zatímco Liverpool se krčí na sedmé příčce a na Chelsea ztrácí dvanáct bodů, Mourinhův výběr v letošním ročníku ještě neprohrál. V lize ztratil pouhé čtyři body za remízy na hřištích rivalů z Manchesteru a tabulku vede o čtyři body. „Jsme první a rozhodně tam chceme zůstat,“ hlásí záložník londýnského klubu Nemanja Matič. Se svými spoluhráči zároveň útočí na klubový rekord 17 neprohraných zápasů ve všech soutěžích od úvodu sezony.

4. Kolik uvidíme autobusů?

Rodgers si po jarním vzájemném utkání postěžoval, že „Chelsea nezaparkovala jeden autobus, ale rovnou dva“. Mourinho byl za pasivní fotbal kritizovaný, jeho svěřenci tomu však nevěnovali pozornost. „I proti nám se hodně týmů snažilo zaparkovat autobus, jenže neuspěly, my vyhráli,“ říká Matič. „Není to snadné, jak si lidé myslí. Když chcete bránit, musíte také vědět, jak bránit.“ Je nepravděpodobné, že by stejnou taktiku zvolil Mourinho znovu. Chelsea je teď v úplně jiné pozici.

5. Nastoupí Petr Čech?

V posledním duelu proti Mariboru (1:1) v Lize mistrů odchytal celých devadesát minut. Že by si ale Petr Čech udržel pozici jedničky i pro dnešní důležitý zápas, je velice nepravděpodobné. Talentovaný Belgičan Thibaut Courtois je pro trenéra Mourinha pořád první volbou. Britská média spekulují, že Čech dostal příležitost v Lize mistrů jen proto, aby si rozmyslel případný lednový přesun do jiného klubu. Spekuluje se, že má zájem odejít na půlroční hostování.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud