Jakub Dvořák
14. listopadu 2014 • 09:10

Ferdinand hodnotí hvězdy: Ronaldo? Rooney byl v United daleko lepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak Cristiana Ronalda, tak i Wayna Rooneyho poznal Rio Ferdinand po všech stránkách. V Manchesteru United je přivítal jako mladé, nadějné hráče a jelikož v té době patřil k hvězdám nabitého kádru Alexe Fergusona, tak na ně dohlížel. Bývalý kapitán United pro deník The Sun řekl, že útočník Wayne Rooney byl na tom výkonnostně daleko lépe, než portugalský kouzelník s míčem.



Cristiano Ronaldo přišel do Manchesteru United ze Sportingu Lisabon v roce 2003. Tedy o rok dřív, než jeho pozdější spoluhráč Rooney . A jak Ferdinand říká, daleko lepší dojem na něj udělal Rooney. Portugalec, který je dnes mnohými považován za nejlepšího fotbalistu na světě, v té době prý nedosahoval takových kvalit.

"Je těžké vysvětlit, jak moc udiveni jsme byli, když Rooney přišel na Old Trafford. Podepsal sice rok po Ronaldovi, ale byl daleko lepším a všestrannějším fotbalistou než on. Byl opravdu zralý na to, aby vtáhl tým do hry a rozhodl utkání," rozplývá se Rio Ferdinand nad tehdejšími schopnostmi anglického forvarda.

Obránce Rio Ferdinand je legendou Manchesteru UnitedFoto Profimedia.cz
Ronaldo si ale nic špatného myslet nemusí. Bývalý anglický obránce dodal, že on rozhodně nebyl špatným fotbalistou, naopak, také měl své kvality. „Cristiano byl také mimořádný. Jeho triky, kličky a všelijaké nápady byly fantastické. V té době ale byl Rooney daleko komplexnějším fotbalistou než on,“ chválí Angličan Ronalda.

Každopádně vztahy mezi Rooneym a Ronaldem byly vždy přátelské. I po konfliktu na MS 2006 v Německu, kdy údajně Ronaldo orodoval za vyloučení Rooneyho. Ten však něco takového popřel a podle Ferdinanda mu velice záleželo na tom, jestli Rooney nebere incident špatně.

„Ronaldo za mnou po utkání přišel a zeptal se, jestli je Wayne v pohodě a jestli s ním může mluvit. Zdůrazňoval, že v žádném případě se ho nesnažil poslat ze hřiště předčasně,“ prozrazuje Ferdinand.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud