Pavel Janega
25. listopadu 2014 • 04:10

Vysvobození pro Kalase, chce ho QPR. Může hrát po boku Ferdinanda!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehraje? Tak odejde. Nevydařené angažmá Tomáše Kalase v bundesligovém 1. FC Köln skončí už v lednu. Na příkaz jeho mateřského klubu Chelsea. V týmu Josého Mourinha se ale obránce reprezentačního výběru U21 dlouho neohřeje. Obratem půjde na další hostování, tentokráte nejspíš v Premier League. O Kalase usiluje Queens Park Rangers.



Tomáš Kalas byl zapůjčen do 1. FC Köln letos v létě s vidinou pravidelného zápasového rytmu. Jenže za celý podzim si jednadvacetiletý stoper nepřipsal jediný start. A teď musí rychle vyřešit, co s tím. S agenty se poohlíží po dalších štacích, ale vzhledem k tomu, že se pyšní vizitkou hráče Chelsea, nemá o nabídky nouzi.

List Sunday People napsal, že by mohl zamířit do týmu nováčka anglické ligy Queens Park Rangers. Tuto informaci včera potvrdil Sportu také hráčův agent Viktor Kolář. „Situaci kolem Tomáše Kalase řešíme, existuje několik variant z Velké Británie a Nizozemska, jedna z nich se týká skutečně Queens Park Rangers,“ uvedl Kolář.

Tomáš Kalas se sbírá z trávníku.Foto Pavel Mazáč (Sport)

Podle britského tisku zástupci klubu věří, že dohoda s Chelsea je velice pravděpodobná, což kvůli děravé obraně určitě přijde vhod. QPR je v tabulce poslední, ve dvanácti zápasech inkasoval téměř dvojnásobný počet branek (23). Konec v Německu uvítá i Kalas.

„Není moc důvod k tomu, aby trenér měnil obrannou čtyřku. Když už, tak asi spíš postaví stopery, kteří patří Kolínu. Budu se snažit do toho dát co nejvíc, ale pokud bych nehrál, tak v zimě musí přijít změna,“ řekl nadějný obránce už po nedávném utkání reprezentační jednadvacítky s Německem (1:1).

Konec v bundesligovém celku by mu měla ulehčit klauzule, podle níž při neodehraném určitém počtu zápasů se automaticky vrací zpět do Chelsea. A v jejím zájmu je, aby Kalas nastupoval pravidelně. Když to bude v anglické lize, tím lépe.

„Jsem nervózní a zklamaný z toho, že nehraji. I Chelsea,“ potvrdil Kalas. „Chceme, aby Tomáš hrál a rádi bychom měli jasno do začátku transferového období, aby byla záležitost vyřešena ke spokojenosti všech stran,“ doplnil agent Kolář.

V Queens Park Rangers by mohl utvořit stoperskou dvojici se zkušeným Riem Ferdinandem, bývalou hvězdou Manchesteru United. O pět startů víc si však pod trenérem Harrym Redknappem v podzimní části připsal Steven Caulker. V této společnosti by se Kalasovi mohlo líbit.

Tomáš Kalas uvažuje o odchodu z Chelsea
Tomáš Kalas uvažuje o odchodu z Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud