17. prosince 2014 • 11:10

Naštěstí mám helmu, oddechl si Čech. Zouma se po střetu probral

Autor: pta, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první pohled to vypadalo velmi vážně… Obránce Chelsea Kurt Zouma se v úterním čtvrtfinále Ligového poháru s Derby County (3:1) tvrdě srazil s brankářem Petrem Čechem a musel být ze hřiště odnesen na nosítkách. Po zápase už ale přišly o stavu francouzského fotbalisty příznivé zprávy. Byl jen mírně otřesený a nemusel ani do nemocnice.



K incidentu došlo na konci první půle, kdy Čech vybíhal na míč po rohovém kopu a hlavou se srazil s bránícím Zoumou. Dvacetiletý stoper zůstal bezvládně ležet na trávníku a po sedmiminutovém ošetření musel být odnesen a střídán.

"Je v pořádku. Není to nic vážného, co by vyžadovalo hospitalizaci. Točila se mu hlava a měl v puse trochu krve. V pondělí bude pro další ligové utkání k dispozici," řekl trenér Chelsea José Mourinho .

Čech se domníval, že náraz utlumila helma, kterou nosí od svého vážného zranění hlavy v roce 2006. "Vyboxoval jsem míč, on tam dobíhal s jejich hráčem a srazili jsme se hlavami. Trefil mě ze strany. Naštěstí mám tu helmu, takže náraz byl tlumený. Kurt byl i tak hodně otřesený, na malou chviličku se ocitl v bezvědomí, ale brzy se probral a začal komunikovat," přiblížil český brankář na svém webu.

VIDEO | Podívejte se na srážku Čecha se Zoumou

"Naštěstí mu nic není, je jen otřesený, ale jel s námi normálně domů. Bavili jsme se spolu po zápase a říkal, že to byla smůla, protože takových situací je v zápase spousta," doplnil plzeňský rodák.

Po zápase došlo i na vtipy. Cesc Fábregas, který společně s Césarem Azpilicuetou pomáhal přinést na hřiště nosítka, po zápase vtipkoval na sociální síti: „Jsme v semifinále. Ale dnes jsem měl dvojí práci,“ poznamenal u fotografie zachycující moment, při kterém zastoupil pořadatele.

Přinést nosítka pro Kurta Zoumu pomáhal i Cesc Fábregas a César Azpilicueta
Přinést nosítka pro Kurta Zoumu pomáhal i Cesc Fábregas a César Azpilicueta

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud