19. prosince 2014 • 04:30

TOP 15 nejhorších přestupů Chelsea: Ševčenko, Torres a... Jarošík

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi hráče, jejichž příchod do Chelsea se hodnotí jako nepovedený, se zařadil i záložník Jiří JarošíkMezi hráče, jejichž příchod do Chelsea se hodnotí jako nepovedený, se zařadil i záložník Jiří JarošíkFOTO: Koláž iSport.cz

    Velké jméno a balík peněz nemusí nutně znamenat povedený přestup. O tom ví své i v londýnské Chelsea, která si za poslední roky připsala přehmatů hned několik. Populární portál Goal.com sestavil žebříček těch vůbec nejméně povedených příchodů. Mezi hvězdami světového fotbalu nechybí ani český zástupce. Podívejte se na TOP 15 nejhorších přestupů v historii Chelsea.

  • 1. Adrian Mutu

    Bilance v Chelsea: 27 ligových zápasů, 6 gólů

    Adrian Mutu Adrian MutuFoto Michal Beránek

    Do Chelsea přišel jako hvězda, londýnský klub za něj utratil skoro 16 milionů liber. Jenže investice to nebyla vůbec dobrá. Mutu totiž řádil více mimo hřiště než na něm. Vrcholem byl skandál, kdy měl rumunský reprezentant pozitivní test na kokain. Chelsea se s ním dodnes soudí o velké peníze.

  • 2. Andrej Ševčenko

    Bilance v Chelsea: 48 ligových zápasů, 9 gólů

    Andrej Ševčenko Andrej ŠevčenkoFoto Profimedia.cz

    V AC Milán se stal jedním z nejlepších fotbalistů světa, v roce 2004 vyhrál Zlatý míč. Proto za něj Chelsea neváhala zaplatit tehdy rekordní částku klubu přesahující 30 milionů liber. Je ovšem veřejným tajemistvím, že to avizoval spíš boss Abramovič než kouč Mourinho. Podle toho to dopadlo, z přestupu Ševčenka se stal propadák.

  • 3. Brian Laudrup

    Bilance v Chelsea: 7 ligových zápasů, 0 gólů

    Brian Laudrup Brian LaudrupFoto Profimedia.cz

    Vynikající fotbalista, kterého samotný Pelé zařadil v roce 2004 mezi 125 nejlepších hráčů historie. Společně se svým bratrem Michaelem symbol dánské reprezentaci. Jenže v Chelsea se Brian Laudrup vůbec nechytil. I kvůli zraněním si připsal jen 7 startů.

  • 4. Fernando Torres

    Bilance v Chelsea: 110 ligových zápasů, 20 gólů

    Fernando Torres Fernando TorresFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Je to už notoricky známý příběh. Torres přestoupil do Chelsea z Liverpoolu jako hvězda první kategorie za 50 milionů liber. V modrém dresu ale absolutně nenavázal na skvostné výkony z dřívější doby, naopak se stal spíše terčem vtípků. Každý Torresův gól vyšel Chelsea na 2,5 milionu liber. O restart se nyní pokouší na hostování v AC Milán.

  • 5. Chris Sutton

    Bilance v Chelsea: 28 ligových zápasů, 1 gól

    Chris Sutton v dresu Celticu, kam přestoupil po nepovedeném angažmá v Chelsea Chris Sutton v dresu Celticu, kam přestoupil po nepovedeném angažmá v ChelseaFoto Tomáš Poštulka

    V Blackburnu zářil, na krok o stupeň výš ale Sutton připraven nebyl. V Chelsea se mu vůbec nedařilo a po jedné sezoně se pakoval. V dresu Celticu se zase našel.

  • 6. Claudio Pizarro

    Bilance v Chelsea: 21 ligových zápasů, 2 góly

    Claudio Pizarro Claudio PizarroFoto Profimedia.cz

    Když po svém přestupu z Bayernu Mnichov skóroval za „Blues“ hned v debutu, vypadalo to na skvělý tah. Jenže poté se Pizarro zasekl, navíc nedostával v nabitém kádru tolik prostoru, kolik by potřeboval. Proto se brzy stěhoval zpět do Německa.

  • 7. Juan Sebastian Verón

    Bilance v Chelsea: 7 ligových zápasů, 1 gól

    Juan Sebastian Veron Juan Sebastian VeronFoto Sport

    Do Chelsea Verón přestoupil po nepříliš povedeném angažmá v Manchesteru United. A i v Londýně dokázal, že mu Premier League nesedí. V modrém dresu odehrál jen sedm zápasů, po sérii hostování nakonec zamířil do Estudiantes.

  • 8. Hernán Crespo

    Bilance v Chelsea: 49 ligových zápasů, 20 gólů

    Hernán Crespo Hernán CrespoFoto Michal Beránek (Sport)

    Crespova gólová bilance nevypadá na první pohled vůbec špatně. Jenže v Chelsea si od něj slibovali, že se stane útočníkem číslo 1 na dlouhá léta. Jako se to povedlo například Drogbovi. Jenže Argentincovi to v týmu „Blues“ moc nesedělo. Po přestupu zpět do Itálie se mu ulevilo.

  • 9. Jiří Jarošík

    Bilance v Chelsea: 14 ligových zápasů, 0 gólů

    Jiří Jarošík Jiří JarošíkFoto Archiv Sport

    Český zástupce v nepopulárním žebříčku přestoupil do Chelsea z povedeného angažmá v CSKA Moskva. Přestože jeho příchod kvitoval sám José Mourinho, který měl podobné dříče vždy velmi rád, příliš šancí nedostal. Po pouhém půl roce odešel na hostování a už se nevrátil.

  • 10. Khalid Boulahrouz

    Bilance v Chelsea: 13 ligových zápasů, 0 gólů

    Khalid Boulahrouz v dresu nizozemské reprezentace Khalid Boulahrouz v dresu nizozemské reprezentaceFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Řízný obránce měl při angažmá v Chelsea velkou smůlu. Kvůli komplikovanému zranění kolene se nemohl naplno ukázat, proto nakonec velkou roli v modrém nehrál. Zůstalo u třinácti startů.

  • 11. Marko Marin

    Bilance v Chelsea: 6 ligových zápasů, 1 gól

    Marko Marin Marko MarinFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Marko Marin nepřestoupil do Chelsea jako prvotřídní hvězda, čekalo se od něj ovšem, že tým oživí. Nestalo se. Drobný záložník zůstal za očekáváním, příliš šancí nedostal a momentálně je už na druhém hostování.

  • 12. Mateja Kežman

    Bilance v Chelsea: 25 ligových zápasů, 4 góly

    Mateja Kežman Mateja KežmanFoto Profimedia.cz

    Další z řady útočníků, kteří na horké adrese neuspěli. Kežman nenavázal na výborné výkony z PSV a po jedné sezoně se stěhoval o dům dál. Jedno mu ale fanoušci nezapomnou. Jedním ze svých čtyř gólů totiž rozhodl finále anglického Ligového poháru proti Liverpoolu.

  • 13. Shaun Wright-Phillips

    Bilance v Chelsea: 81 ligových zápasů, 4 góly

    Shaun Wright-Phillips Shaun Wright-PhillipsFoto Profimedia.cz

    Do Chelsea přestoupil z Manchesteru City jako velký úlovek. Taky stál 21 milionů liber. Jenže i přesto, že si Wright-Phillips na nedostatek příležitostí stěžovat nemohl, nikdy nedokázal své výkony ustálit. Výborné momenty tak střídaly ty slabší. Chelsea nakonec došla trpělivost.

  • 14. Jurij Žirkov

    Bilance v Chelsea: 29 ligových zápasů, 1 gól

    Jurij Žirkov Jurij ŽirkovFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Přicházel jako ruská superstar, velmi o něj stál sám majitel Roman Abramovič. Ovšem Zhirkov v Chelsea neuspěl, svými výkony si nikdy nedokázal vybojovat stálé místo v základní sestavě. Londýnský klub za něj vyhodil 18 milionů liber.

  • 15. Deco

    Bilance v Chelsea: 43 ligových zápasů, 5 gólů

    Deco byl mnohonásobným portugalským reprezentantem Deco byl mnohonásobným portugalským reprezentantemFoto Michal Beránek (Sport)

    V Barceloně po zlatých časech pomalu uvadal, proto hledal Deco nový klub. Chelsea po něm bez váhání sáhla, restart se už ale sympatickému Portugalci nepovedl. Jeho výkony nebyly nijak tristní, díky jeho jménu se ale přeci jen čekalo o dost více.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud