29. prosince 2014 • 11:42

Rosický může být HVĚZDA! Co by znamenal odchod do Olympiakosu?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odchod Tomáše Rosického z Arsenalu? V lednu, až se otevře přestupové okno, k této situaci může dojít a český záložník by tak po devíti letech změnil dres. Velký zájem už projevil Olympiakos Pireus, což pro aktuálně.cz potvrdil hráčův agent Pavel Paska. Reprezentační kapitán by v týmu hrajícím pravidelně Ligu mistrů zcela jistě patřil k největším osobnostem a klíčovým hráčům. Co je zač řecký mistr?



Absolutní elita v zemi

Olympiakos je suverénně nejúspěšnějším řeckým celkem, v zemi dominuje ještě výrazněji, než například Sparta v Česku v 90. letech. Od roku 1997 se stalo pouze dvakrát, aby nevyhrál domácí soutěž. Na kontě má 41 titulů, celkem v Řecku posbíral už 71 národních trofejí. Jde o nejpopulárnější klub v zemi, kde mu fandí okolo 2,5 milionu příznivců.  Ligu vyhrál i v minulé sezoně. V probíhajícím ročníku je po patnácti odehraných kolech na druhém místě s jednobodovou ztrátou na PAOK Soluň.

Co by to znamenalo pro Rosického ? Rosický by šel do týmu s těmi nejvyššími ambicemi, kde se na domácí scéně neodpouští žádné zaváhání. Nic jiného než mistrovský titul klub nebere. Minusem je nižší úroveň ligy, se kterou by se český kapitán musel po odchodu z Premier League srovnat.

Jistota evropských pohárů

Aktuální řecký mistr patří k pravidelným účastníkům nejprestižnější evropské klubové soutěže. Navíc se mezi hvězdnými celky dokáže prosadit. V novodobé éře Ligy mistrů si jednou zahrál čtvrtfinále (sezona 1998/99, vyřazený Juventusem Turín), třikrát se probojoval do osmifinále, naposledy v minulém ročníku. Tam zle trápil Manchester United, který v prvním zápase doma slavně porazil 2:0. Anglický favorit senzaci zabránil až v odvetě, kde zvítězil 3:0. V probíhající sezoně skončil v základní skupině těsně třetí, přesto doma zdolal Juventus i Atlétiko Madrid. Na jaře čeká Olympiakos vyřazovací fáze Evropské ligy.

Co by to znamenalo pro Rosického? Velké lákadlo. Rosický by neztratil kontakt s elitním evropským fotbalem, v zápasech na evropské scéně by nastupoval proti největším gigantům. Při rozhodování, zda se pustit do řeckého dobrodružství, by pozice Olympiakosu v Evropě určitě hrála pro řeckého mistra.

Tomáš Rosický se raduje se spoluhráči z gólu proti Queen´s Park RangersFoto Profimedia.cz

Kádr plný cizinců, velké hvězdy minulosti

Ambiciózní klub už do svých řad dokázal zlákat velká jména. Asi největší osobností, která kdy navlékla klubový dres, je Brazilec Rivaldo.  Majitel Zlatého míče z roku 1999 strávil v klubu tři sezony, v 70 zápasech nastřílel 34 gólů. V současné době tým nemá velkou hvězdu, na které by mužstvo stálo. Mísí se zde hodně národností – vedle domácích fotbalistů na soupisce najdeme hráče z Argentiny, Brazílie, Konga, Arménie, Španělska, Norska, Švédska či Švýcarska. V minulé sezoně v týmu působil také slovenský reprezentant Vladimír Weiss.

Co by to znamenalo pro Rosického? Zkušený záložník by se velmi pravděpodobně stal klíčovým hráčem týmu. Pokud by mu vydrželo zdraví a výkonnost, patřil by k největším hvězdám týmu. Obránce Eric Abidal oznámil ukončení kariéry a v týmu tak není nikdo, kdo by se mohl chlubit Rosického zkušenostmi. Nehrozilo by, že by jej trenér od začátku působení odsunul na lavičku.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - QPR 2:1. Podívejte se na Rosického gól
Video se připravuje ...

Český záložník Tomáš Rosický nastoupil v anglické lize po sedmi měsících v základní sestavě a hned pomohl kanonýrům gólem k výhře nad QPR (2:1). Radost dával náležitě najevo.
Český záložník Tomáš Rosický nastoupil v anglické lize po sedmi měsících v základní sestavě a hned pomohl kanonýrům gólem k výhře nad QPR (2:1). Radost dával náležitě najevo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud