7. února 2015 • 14:35

Brankář „létající prase“ šokoval reportéra BBC, ten ho nepoznal

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liverpoolské derby se sice ještě nehrálo, ale první senzaci už si připsat může. Má jí na triku reportér BBC, který oslovil před zápasem staršího muže s dotazem, zda si pamatuje na duel Evertonu s Liverpoolem z roku 1967. Ten jej dokonale zaskočil odpovědí. „Ano, pamatuji se. Já jsem v něm totiž hrál,“ usmál se bývalý gólman Reds.



Reportér BBC se vydal před derby dvou nesmiřitelných rivalů z Liverpoolu mezi fanoušky a při tom se mu povedl parádní kousek. Dotaz na derby z roku 1967, které v pátém kole FA Cupu skončilo remízou, mířil ke staršímu muži a reportér evidentně netušil, koho se ptá na to, zda si duel pamatuje.

„Ano, já jsem v něm hrál,“ prohlásil s úsměvem vousatý muž. Vyklubal se z něj totiž bývalý brankář Reds Tommy Lawrence, který nastupoval za Liverpool v letech 1957 až 1971.

Gólman byl v té době i přes vyšší váhu mrštný a ovládal pokutové území. U fanoušků si vysloužil přezdívku „létající prase“. Po letech se teď díky neuvěřitelné náhodě opět ukázal fandům. „Byl to skvělý zápas. Alan Ball dal vítězný gól,“ zavzpomínal Lawrence. Video s reportáží se stalo v Anglii okamžitě hitem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud