11. února 2015 • 04:20

Rosického chválili fanoušci. Nejlepší mladík v Anglii, vtipkovali

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když naposledy Tomáš Rosický nastoupil v základní sestavě Arsenalu, trenér Wenger po jeho skvělém výkonu prohlásil: „Kdo miluje fotbal, miluje i Rosického.“ To bylo před více jak dvěma týdny proti Brightonu v Anglickém poháru (3:2)... Na další šanci od první minuty čekal český záložník až do utkání 25. kola Premier League proti Leicesteru (2:1) - a fanoušci si jeho výkon chválili.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 2. • 20:45
Arsenal FC
Arsenal FC
2:1
ONLINE
10. února
20:45
Leicester
Leicester
Góly

Domácí: 27. Koscielny, 41. Walcott

Hosté: 61. Kramarić

Sestavy

Domácí: Ospina – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Coquelin – Walcott (73. Ramsey, 82. Flamini), Rosický, Cazorla, Özil – A. Sánchez (68. Giroud).

Hosté: Schwarzer – Simpson, Morgan (C) (80. Ulloa), Huth, Upson (59. Wasilewski), Konchesky – Mahrez, Cambiasso, James, Schlupp (86. Nugent) – Kramarić.

Náhradníci

Domácí: Szczęsny, Gibbs, Paulista, Flamini, Ramsey, Giroud, Welbeck

Hosté: Hamer, Drinkwater, King, Albrighton, Ulloa, Nugent, Wasilewski

Karty

Domácí: Rosický, Giroud

Hosté: Wasilewski, Simpson

Rozhodčí

Jones – Scholes, McDonough

Stadion

Emirates Stadium, London

Především na Twitteru se na něj nesla chvála. Někteří fanoušci ho s nadsázkou podezřívali, že neudává pravdivé informace o svém věku. Na hřišti totiž čtyřiatřicetiletý záložník lítal, jako by mu bylo 20.

Rosický se snažil se svou šancí hrát od začátku naložit co nejlépe. Ačkoliv nepředvedl žádnou fotbalovou finesu ze své sbírky jako v utkání proti Brightonu, na hřišti byl vidět. Patřil k nejaktivnějším hráčům Arsenalu. Svým pohybem doslova strhával tým k ofenzivní hře a neustále se nabízel ostatním spoluhráčům.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Leicester 2:1
Video se připravuje ...

Jeho snahy si okamžitě všimli i příznivci londýnského klubu. Twitter rovněž přeplňovalo tweety o neuvěřitelném fyzickém fondu českého záložníka. "Tomáš Rosický je nejlepší mladík v Premier League," napsal jeden z fanoušků s nadsázkou o velmi dobré kondici Malého Mozarta.

V podobném duchu tweetovali i ostatní fanoušci, kteří spekulovali, zda je opravdu Rosickému přes 30. Jeden z nich na Twitter napsal: "Zjištění dne, Rosickému je 21."

Rosický ale ukázal, že umí také přitvrdit. Sudí Mike Jones ho musel v 67. minutě napomenout žlutou kartu za nedovolený zákrok. V tu chvíli se domácímu celku přestávalo dařit.

Fanoušci se začínali bát, aby Rosický nedostal druhou žlutou kartu a nenásledoval předčasný odchod do sprch. Ani to, ale nezkazilo celkový dojem na jeho poctivém výkonu, který pro tým odvedl a utkání dohrál v klidu.

Trenér Arséne Wenger tak může být opět spokojený. Rosický mu potvrdil, že může nastoupit a předvést kvalitní výkon i po menším zápasovém vytížení. Naposledy totiž Rosický odehrál větší porci minut v lednovém utkání proti Brightonu v Anglickém poháru, poté dvakrát střídal.

V úterý ale pomohl Arsenalu k výhře 2:1 a odehrál celé utkání. Favorizovaní anonýři se v prvním poločase dostali díky gólům Koscielnyho a Walcotta do dvoubrankového vedení. Hosté, kteří se nacházejí na posledním místě anglické ligy, sice dokázali ve druhé části utkání snížit na 1:2, ale vyrovnat už bylo nad jejich síly.

Další tweety o Tomáši Rosickém během utkání proti Leicesteru:

Alexis Sánchez v jedné z příležitostí
Alexis Sánchez v jedné z příležitostí

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud