12. února 2015 • 13:40

Další upír v Anglii? Ivanovič z Chelsea prý kousl soka z Evertonu

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Stamford Bridge řádil nejspíš ve středu večer upír. Tradiční hryzal Luis Suárez už je sice z Ostrovů pryč, ale teď jeho roli nejspíš převzal podle anglických médií obránce Chelsea Branislav Ivanovič. Ten měl podle všeho kousnout při utkání Jamese McCarthyho z Evertonu. Přitom právě Ivanovič byl v dubnu 2013 obětí podobného ataku od Suáreze.



Celý incident řeší média v Anglii, nejspíš víc, než samotné vítězství Chelsea 1:0 podpořené fantastickými zákroky Petra Čecha . K incidentu, kdy měl Ivanovič kousnout irského protivníka, došlo v průběhu strkanice krátce před vítěznou trefou Williana. Tedy chvíli před koncem duelu, kdy atmosféra na hřišti houstla, protože to vypadalo, že „blues“ doma nevyhrají. Stav byl 0:0.

VIDEO: Podívejte se na incident mezi Ivanovičem a McCarthym

Když Gareth Barry zajel ostře do Williana vyskočil ze sedačky nejen Mourinho , ale i další členové realizačního týmu. Hráč Chelsea Ramires mával rukou, jako by v ní držel imaginární kartu. Tábor modrých žádal pro soka z Evertonu tvrdý trest. Na hřišti se do sebe pustili i hráči a celou záležitost bude řešit i Fotbalová asociace.

Soustředit se bude především na Branislava Ivanoviče, který čelí obvinění médií, že kousl soupeře z Evertonu. Dostupná videa ale jasně neprokazují, že k tomu opravdu došlo. Jasné je jen to, že Ivanovič hlavou atakoval soupeře.

„Vy jste viděli, co Ivanovič udělal. Nenuťte mě se rozesmát. Nenuťte mě rozesmát,“ prohlásil k incidentu pro BT Sport Mourinho. Odmítal, že by Srb protivníka hryzl. Na tiskové konferenci už ale odpovídat na toto téma odmítal.

Když se ho na stejnou věc dotázal redaktor BBC, Portugalec odvětil: Omlouvám se, uvidíme ve čtvrtek,“ prohlásil.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Everton 1:0. Čech vychytal výhru
Video se připravuje ...

Manažer Evertonu Roberto Martinez měl jasno o tom, že Srb měl být vyloučen. „Chování Ivanoviče bylo špatné. Popadl Jamese McCarthyho kolem krku velmi důrazným způsobem, pak šel hlavou proti němu a James McCarthy nijak nereagoval,“ domnívá se manažer liverpoolského celku. „Podle řádů to měla být pro Ivanoviče červená karta.“

Sám Mourinho obvykle nešetří kritikou a občas za to schytá i pokutu. I v duelu s Evertonem viděl několik situací, které mohl rozhodčí posoudit ve prospěch jeho týmu, ale neudělal to. Pusu na špacír si ale tentokrát tolik nepustil.

„Už jsem z toho všeho unavený. Fotbal přináší emoce a ty jsme viděli,“ poznamenal. „Už v první půli měla být udělena Barrymu červená karta,“ rýpl si nakonec, ale na sudího Mosse si nestěžoval. „Podal fantastický výkon.“

Zajímavost celé situaci dodává i fakt, že v dubnu 2013 byl právě Ivanovič obětí Uruguayce Suáreze . Ten v dresu Liverpoolu kousl do ramene srbského obránce Chelsea a dostal za to zastavení činnosti na deset utkání. Teď to vypadá, že se do role upíra pasoval naopak sám Ivanovič.

Vyhrocenou koncovku měl podle anglických médií duel Premier League mezi Chelsea a Evertonem. Ještě za stavu 0:0 údajně kousl srbský obránce "blues" Ivanovič soupeře. Incident bude vyšetřovat FA.
Vyhrocenou koncovku měl podle anglických médií duel Premier League mezi Chelsea a Evertonem. Ještě za stavu 0:0 údajně kousl srbský obránce "blues" Ivanovič soupeře. Incident bude vyšetřovat FA.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud