3. března 2015 • 04:30

Proč milují Rosického? Sprint zpátky, skluz... a měl ztracený míč

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nastoupil na hřiště a o pár minut později zvýšil vedení Arsenalu nad Evertonem na 2:0. Že by se tím Tomáš Rosický uspokojil? Ani náhodou. Český záložník všem ukázal, jak se bojuje o základní sestavu. Pár minut před koncem se neváhal pustit do dlouhého sprintu a získal míč pro svůj tým. Fanoušci bouřili.



Už když Rosický nastoupil v 82. minutě na hřiště, vítal ho hlasitý aplaus. Aby ne, vždyť v posledních týdnech má vynikající formu. Přesto začíná většinu zápasů na lavičce. Fanoušci Arsenalu ale dobře vědí, že by se pro jejich tým roztrhal.

Jen o pár minut později stadion bouřil znovu. Byl to právě český záložník, kdo dal svým barvám definitivní jistotu. Arsenal se o jednogólové vedení klepal, Rosický ho ale zdvojnásobil a ukončil odpor Evertonu.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Everton 2:0. A Rosický dal gól!
Video se připravuje ...

Jak je ovšem v Premier League zvykem, hráči Evertonu hrát nepřestali. A tak si to nemohli dovolit ani domácí fotbalisté. Po nepovedené akci Arsenalu se už hosté nadechovali k nebezpečnému brejku. To ale Rosický odmítl.

Čtyřiatřicetiletý středopolař se vrátil v obdivuhodném sprintu a čistým skluzem míč soupeři odebral. Navíc mu zbylo dost sil k tomu, aby ohrozil nepříjemnou střelou branku soupeře. Brankáře Howarda ale podruhé nepřekonal.

VIDEO | Dlouhý sprint a přesný skluz v podání Rosického

To ovšem domácím fanouškům vůbec nevadilo. Rosického odměnili bouřlivým potleskem a chvála se na českého reprezentanta hrnula i po zápase na sociálních sítích. „Cítím se dobře. Chtěl bych hrát víc, ale je to na manažerovi,“ svěřil se zkušený záložník.

Arsenal i díky jeho příspěvku vyhrál 2:0 a udržel se po 27. kole anglické ligy na třetím místě bod před United. „Potřebovali jsme po zklamání s Monakem vyhrát. Jsme rádi, že se to povedlo,“ zakončil Rosický.

Tomáš Rosický a Mesut Özil v šatně Arsenalu po výhře nad Evertonem
Tomáš Rosický a Mesut Özil v šatně Arsenalu po výhře nad Evertonem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud