9. dubna 2015 • 19:42

Čech, Ronaldo i Lampard. Mourinho vybral svoji ideální jedenáctku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Čech, Cristiano Ronaldo i Frank Lampard patří do ideální jedenáctky trenéra Chelsea José MourinhaPetr Čech, Cristiano Ronaldo i Frank Lampard patří do ideální jedenáctky trenéra Chelsea José MourinhaFOTO: Koláž iSport.cz

    Za svou kariéru měl pod sebou mnoho velkých hvězd a jmen. Trenér Chelsea José Mourinho nyní dostal těžký úkol - vybrat z nich ideální jedenáctku. Portugalec se ho nicméně zhostil a výsledná sestava skutečně budí hrůzu. V brance nechybí Petr Čech, v poli pak nalezneme Mourinhovy svěřence z Porta, Chelsea, Interu i Realu Madrid.

  • Petr Čech

    Petr Čech Petr ČechFoto Reuters

    S Petrem Čechem přišel Mourinho do Chelsea zároveň v roce 2004. Od té doby stihl portugalský kouč dvě angažmá mimo Ostrovy a zase se vrátil do londýnského klubu. Tam už na něj starý známý Čech čekal. Přestože ho Mourinho vždy obdivoval a chválil, pro letošní sezonu určil jedničkou Thibauta Courtoise.

  • Javier Zanetti

    Javier Zanetti Javier ZanettiFoto Profimedia.cz

    S italskou legendou se Mourinho setkal v Interu Milán. „Znám hráče, kteří jsou staří ve 22 letech a hráče, kteří jsou ve 37 letech mladí. Zanetti byl ten druhý případ,“ chválil Portugalec veterána Zanettiho.

  • John Terry

    John Terry John TerryFoto Reuters

    Stoper Chelsea nemůže chybět. John Terry patřil od příchodu Mourinha do Chelsea v roce 2004 mezi nedotknutelné a platí to i o více než 10 let později. Portugalský kouč na svého kapitána nedá dopustit, Terry je nadále klíčovým článkem defenzivy „Blues“.

  • Ricardo Carvalho

    Ricardo Carvalho Ricardo CarvalhoFoto Profimedia.cz

    Se stoperem Carvalhem toho zažil Mourinho skutečně mnoho. Portugalci společně působili v Portu, Chelsea i Realu Madrid. A „The Special One“ měl pro vyhlášeného dříče vždy velkou slabost.

  • William Gallas

    William Gallas William GallasFoto Michal Beránek (Sport)

    Trochu překvapivá volba. William Gallas působil s Mourinhem v Chelsea dva roky, i tato doba ale stačilo na to, aby ho zkušený kouč zařadil do své ideální jedenáctky. Například na úkor Ashleyho Colea, na kterého zbyla jen „lavička“.

  • Claude Makélélé

    Claude Makélélé Claude MakéléléFoto Profimedia.cz

    Když si ho nevážil Real Madrid, sáhla po Makélélém Chelsea. A dobře věděla, co dělá. Drobného Francouze si oblíbil i Mourinho, Makélélé pod ním za čtyři roky odehrál 144 zápasů.

  • Frank Lampard

    Frank Lampard Frank LampardFoto Barbora Reichová SPORT

    V létě se Mourinho Lamparda nemilosrdně zbavil, přesto na něj nezapomněl. Anglický reprezentant se právě pod portugalským lodivodem vypracoval mezi nejlepší záložníky na světě. Přestože nyní Lampard nastupuje za konkurenční City, v Mourinhově jedenáctce má své pevné místo.

  • Mesut Özil

    Mesut Özil Mesut ÖzilFoto ČTK

    Německého reprezentanta si Mourinho vyhlédl, když vedl Real Madrid. A Özil začal okamžitě zářit. Jenže po Portugalcově odchodu uvadl i on a ještě to samé léto zamířil do Arsenalu. „Özil je unikátní hráč,“ ocenil ho Mourinho.

  • Eden Hazard

    Eden Hazard Eden HazardFoto Reuters, EPA

    Jeden z hráčů, které Mourinho poznal až po svém návratu do Chelsea v roce 2013. Ne všechno bylo od začátku ideální, striktní kouč vyčítal Hazardovi špatnou defenzivní činnost. V letošní sezoně už je ale Hazard hlavní hvězdou Chelsea a Mourinho na něm staví.

  • Didier Drogba

    Didier Drogba Didier DrogbaFoto EPA

    Hráč, na kterého Mourinho nedá dopustit. Drogbu, kterého si vyhlédl v roce 2004, si ihned oblíbil. Důrazný útočník strávil pod svým milovaným trenérem na Stamford Bridge mnoho let. A když se vrátil Mourinho, vrátil se i on. V budoucnu by mohl být Mourinhovým asistentem.

  • Cristiano Ronaldo

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Reuters

    „Pokud je Messi nejlepší na světě, Ronaldo je nejlepší ve vesmíru,“ prohlásil jednou Mourinho. Přestože vztahy krajanů v posledním půl roce v Realu trochu ochladly, oba velcí muži se velmi respektují. 

  • Náhradníci

    Sergio Ramos Sergio RamosFoto Reuters

    Julio Cesar

    Ashley Cole

    Sergio Ramos

    Deco

    Arjen Robben

    Wesley Sneijder

    Samuel Eto'o

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud