27. dubna 2015 • 20:08

De Gea, Alexis, Kane a 6 hráčů Chelsea. V Anglii zvolili tým roku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Brankář David de Gea, obránce John Terry i záložník Alexis Sanchez patří do týmu roku anglické Premier LeagueBrankář David de Gea, obránce John Terry i záložník Alexis Sanchez patří do týmu roku anglické Premier LeagueFOTO: Koláž iSport.cz

    Do konce anglické ligy ještě zbývá odehrát pár kol, Premier League už přesto zná svůj tým sezony. Podle předpokladů v něm vládnou hráči Chelsea, která míří za mistrovským titulem. Své zastoupení má nicméně také Arsenal, Manchester United, Liverpool Tottenham a Southampton. Podívejte se na tým roku anglické ligy.

  • Brankář: David de Gea

    Klub: Manchester United

    Odehraných zápasů: 34
    Počet čistých kont: 10

    Brankář Manchesteru United David de Gea Brankář Manchesteru United David de GeaFoto Profimedia.cz

    Naprosto klíčová součást Manchesteru United. Bez brankáře De Gey by měli „Rudí Ďáblové“ určitě výrazně méně bodů. Především na podzim španělský gólman svůj tým několikrát vyloženě zachránil. Chvála se na něj valí ze všech stran. Stejně jako spekulace o zájmu Realu Madrid...

  • Pravý obránce: Branislav Ivanovič

    Klub: Chelsea

    Odehraných zápasů: 33
    Počet gólů: 4

    Ivanovič slaví úvodní branku do sítě PSG Ivanovič slaví úvodní branku do sítě PSGFoto Reuters

    Velký bojovník a dříč je oblíbencem Josého Mourinha. Portugalský kouč ho rád dává za příklad mladým hráčům. Ivanovič nevypustí jediný souboj, navíc je velmi nebezpečný v ofenzivě. Ať už při svých průnicích nebo při standardních situacích. V této sezoně patří mezi základní kameny pevné defenzivy londýnského klubu.

  • Stoper: John Terry

    Klub: Chelsea

    Odehraných zápasů: 33
    Počet gólů: 3

    Kapitán Chelsea John Terry se raduje z postupu Blues přes Liverpool v semifinále anglického poháru. Kapitán Chelsea John Terry se raduje z postupu Blues přes Liverpool v semifinále anglického poháru.Foto Reuters

    Nestárnoucí legenda Chelsea. Kdekdo už před sezonou myslel, že má John Terry to nejlepší za sebou. Jenže řízný stoper opět patří ke klíčovým hráčům, v obraně je na něj spolehnutí. Tradičně je navíc nebezpečný při rozích či přímých kopech.

  • Stoper: Gary Cahill

    Klub: Chelsea

    Odehraných zápasů: 31
    Počet gólů: 1

    Gary Cahill se raduje z první branky utkání Gary Cahill se raduje z první branky utkáníFoto Reuters

    Terryho kolega nikdy nebude opěvovanou hvězdou. Gary Cahill si ale svůj vysoký standard odehraje vždy. V této sezoně navíc výrazně omezil chyby. Hraje sice jednoduše, ale o to více spolehlivě a zodpovědně. S Terrym jsou těžko prostupnou dvojicí.

  • Levý obránce: Ryan Bertrand

    Klub: Southampton

    Odehraných zápasů: 30
    Počet gólů: 2

    Ryan Bertrand Ryan BertrandFoto Reuters

    Ryan Bertrand se nevešel do sestavy Chelsea a tak šel v létě hostovat do Southamptonu. Ten jeho potenciál rychle objevil a od ledna už ambicioznímu klubu patří. Bertrand je moderním bekem, který zvládá obranné úkoly i podporu ofenzivy.

  • Pravý záložník: Alexis Sanchez

    Klub: Arsenal

    Odehraných zápasů: 30
    Počet gólů: 14

    Alexis Sanchez Alexis SanchezFoto Reuters

    Fantastický tah Arsenalu. Příchod Alexise Sancheze z Barcelony hru „Kanonýrů“ výrazně pozvedl. Chilský bojovník nejenže vždy nechá na hřišti všechno, ale zároveň je hodně produktivní. Společně s Olivierem Giroudem je nejlepším střelcem klubu.

  • Střední záložník: Philippe Coutinho

    Klub: Liverpool

    Odehraných zápasů: 30
    Počet gólů: 3

    Coutinho CoutinhoFoto EPA

    Liverpool neprožívá dobrou sezonu, výjimkou je záložník Coutinho. Brazilec vyzrál a je z něj hlavní tahoun ofenzivy slavného klubu. Soupeře ničí rychlostí i technikou, navíc má vynikající střelu. Jen musí být ještě více produktivní, tři góly jsou hodně málo.

  • Střední záložník: Nemanja Matič

    Klub: Chelsea

    Odehraných zápasů: 31
    Počet gólů: 1

    Nemanja Matič Nemanja MatičFoto EPA

    Naprosto skvělý příklad ideálního defenzivního záložníka. Matič vybojuje ve středu hřiště hodně míčů, navíc má vynikající rozehrávku. Srbský reprezentant je pro Chelsea v tuto chvíli nepostradatelný.

  • Levý záložník: Eden Hazard

    Klub: Chelsea

    Odehraných zápasů: 33
    Počet gólů: 13

    Eden Hazard Eden HazardFoto Reuters

    Levou stranu sestavy roku nemohl opanovat nikdo jiný. Eden Hazard prožívá báječnou sezonu, někteří ho dokonce už srovnávají s Lionelem Messim a Cristianem Ronaldem. Belgický křídelník sice nestřílí tolik gólů, přesto pro soupeře znamená permanentní nebezpečí.

  • Útočník: Harry Kane

    Klub: Tottenham

    Odehraných zápasů: 30
    Počet gólů: 20

    Harry Kane Harry KaneFoto Reuters

    Objev sezony. Harry Kane se dokázal stát v neuvěřitelně krátkém čase klíčovým kanonýrem Tottenhamu. Gólový debut si odbyl také v dresu anglické reprezentace. V tuto chvíli je druhým nejlepším střelcem Premier League o jeden zásah za Sergiem Agüerem.

  • Útočník: Diego Costa

    Klub: Chelsea

    Odehraných zápasů: 24
    Počet gólů: 19

    Diego Costa Diego CostaFoto Reuters

    Diego Costa prožil impozantní vstup do Premier League. Dlouho byl nejlepším střelcem celé soutěže a nebýt zranění, určitě by nasázel ještě více než 19 gólů. Pro každého soupeře je neoblíbeným protivníkem.

  • Tým roku anglické Premier League

    Tým anglické Premier League za sezonu 2014/2015 Tým anglické Premier League za sezonu 2014/2015Foto Premier League

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud