15. května 2015 • 11:28

Drogba či Rosický zadarmo? 11 hvězd, kterým v Anglii končí smlouva

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • James Millner, Tomáš Rosický i Didier Drogba. Těm všem končí po sezoně v Anglii smlouvaJames Millner, Tomáš Rosický i Didier Drogba. Těm všem končí po sezoně v Anglii smlouvaFOTO: Koláž iSport.cz

    Anglická Premier League očekává opět bouřlivé přestupové léto. Nemusí jít ovšem vždy o vyhazování obrovských částek. Spousta kvalitních hráčů je k mání zdarma, končí jim totiž smlouva. Podívejte se na TOP 10 fotbalistů Premier League, kteří nebudou nový klub nic stát. Samostatnou kapitolou je pak Tomáš Rosický.

  • Didier Drogba

    Klub: Chelsea
    Pozice: Útočník
    Věk: 37 let

    Didier Drogba Didier DrogbaFoto Reuters

    Legendárnímu útočníkovi je sice už 37 let, končit s fotbalem ale ještě nehodlá. Není ovšem jisté, zda bude mít Chelsea zájem o prodloužení kontraktu. Londýnský klub s Drogbou počítá na pozici asistenta trenéra, zda ho chce ještě minimálně na rok jako útočníka ale nepotvrdil. Že by šance pro ostatní zájemce?

  • Glen Johnson

    Klub: Liverpool
    Pozice: Obránce
    Věk: 30 let

    Glen Johnson Glen JohnsonFoto Reuters

    Obránce, jenž odehrál již 54 zápasů za anglickou reprezentaci, neprožívá i kvůli zranění příjemnou sezonu. Je dost možné, že se s ním Liverpool rozloučí. Mnoho klubů nejen v Anglii by ho ale přivítalo s otevřenou náručí. Ve svých třiceti letech ještě určitě má co nabídnout.

  • Danny Ings

    Klub: Burnley
    Pozice: Útočník
    Věk: 22 let

    Danny Ings Danny IngsFoto Reuters

    Možná vám tohle jméno tolik neříká, ovšem právě Ings bude asi nejžádanějším zbožím z hráčů, kterým končí smlouva. Mládežnický anglický reprezentant dal v letošní sezoně 10 gólů. V Burnley smlouvu neprodlouží, chce přestoupit do většího klubu. A zájemců je dost.

  • Ron Vlaar

    Klub: Aston Villa
    Pozice: Obránce
    Věk: 30 let

    Ron Vlaar Ron VlaarFoto Reuters

    Dalším velmi žhavým zbožím je bezesporu Ron Vlaar. Nizozemský obránce, který zazářil na MS v Brazílii, má určitě na víc než je boj o záchranu s Aston Villou. Vlaar je stoper, proti kterému chce hrát málokterý útočník. Tvrdý, důrazný a skvělý hlavičkář.

  • James Milner

    Klub: Manchester City
    Pozice: Záložník
    Věk: 29 let

    James Milner James MilnerFoto profimedia.cz

    Přestože po většinu svého angažmá v Manchesteru City nenastupuje pravidelně v základní sestavě, kvalitu prokázal mnohokrát. Jamese Milnera by moc rádo přivítalo hned několik týmů z Premier League. Problémem může být požadovaný plat, ale zase kluby ušetří na přestupové částce.

  • Esteban Cambiasso

    Klub: Leicester
    Pozice: Záložník
    Věk: 34 let

    Esteban Cambiasso Esteban CambiassoFoto Reuters

    Po odchodu z Interu Milán se zkušený záložník trochu vytratil, ovšem i v Leicesteru je na něj spoleh. I s Cambiassovou výraznou pomocí se zatím skromný tým drží mimo sestupové příčky. Jeho zkušenosti jsou pro mladé spoluhráče k nezaplacení.

  • Rio Ferdinand

    Klub: QPR
    Pozice: Obránce
    Věk: 36 let

    Rio Ferdinand Rio FerdinandFoto Reuters

    Zkušený obránce neprožil v Queens Park Rangers úspěšnou sezonu. Jeho výkony zůstaly za očekávaním, tým navíc z Premier League sestoupil. Přesto by ještě šanci Ferdinand dostat mohl.

  • Mathieu Flamini

    Klub: Arsenal
    Pozice: Záložník
    Věk: 31 let

    Mathieu Flamini Mathieu FlaminiFoto profimedia.cz

    Flamini se vrátil do Arsenalu v roce 2013, pevné místo v základní sestavě si ale nezískal. Je proto pravděpodobné, že se s „Kanonýry“ již podruhé rozloučí. A zájem by o Flaminiho měl být poměrně velký, i když ne už mezi velkokluby.

  • Darren Bent

    Klub: Aston Villa
    Pozice: Útočník
    Věk: 31 let

    Darren Bent Darren BentFoto profimedia.cz

    Dříve velice žádaný útočník poněkud zapadl. Z Aston Villy hostuje v Derby County a na léta, kdy patřil do kádru anglické reprezentace, pouze vzpomíná. Na druhou stranu, ve svých jedenatřiceti letech ještě může svoji kariéru oživit.

  • Carlton Cole

    Klub: West Ham
    Pozice: Útočník
    Věk: 31 let

    Carlton Cole proti Manchesteru City Carlton Cole proti Manchesteru CityFoto EPA

    Další z útočníků, kteří ve svých nejlepších letech nakoukli i do anglické reprezentace. Carlton Cole umí udělat rozruch v každé obraně. Za West Ham nastřílel již 56 gólů, teď se ale jeho angažmá chýlí ke konci. Toho rádi využijí jiné kluby.

  • Tomáš Rosický

    Klub: Arsenal
    Pozice: Záložník
    Věk: 34 let

    Český záložník Arsenalu Tomáš Rosický Český záložník Arsenalu Tomáš RosickýFoto EPA

    Český záložník má v Arsenalu smlouvu také pouze do tohoto léta. Londýnský klub má ovšem možnost opce a není jisté, zda ji již neuplatnil. Britský deník Sun aůe přišel s informací, že odchod Rosického už je hotovou věcí. Kdyby se tak stalo, mohl by zamířit do jiného klubu zdarma. Zájem o jeho služby je nejen v Evropě, ale také v USA. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud