18. května 2015 • 14:43

Bonyho parádní gól a skvělý Hart. Zákrok roku, žasnou v Anglii

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní výhra Manchesteru City proti Swansea (4:2) nebyla zas tak jednoduchá, jak se může na první pohled zdát. Hosty z Manchesteru na Liberty Stadium podržel dvěma skvělými zákroky brankář Joe Hart. Blýskl se i útočník Bony Wilfried, který se poprvé představil proti svému bývalému klubu a hned mu vstřelil gól, ale neslavil.



Citizens to neměli s domácími vůbec jednoduché. Fanoušci viděli pořádnou přestřelku. Nejdříve vstřelil rychlé dvě branky Manchester. Trefil se Yaya Touré a po něm James Milner. Do konce prvního poločasu snížil Sigurdsson. Domácí klub utkání nevzdal a v 64. minutě, se povedlo Gomisovi vyrovnat na 2:2. Radost mu ale nevydržela dlouho. O deset minut později vrátil City vedení svým druhým gólem Touré.

A pak nastal čas brankáře Joea Harta, který proti domácím vytáhl dva neskutečné zákroky, kterými jim vzal jakékoliv bodové naděje. První předvedl v 82. minutě, kdy na brankové čáře mrštně zakročil proti hlavičce obránce Fernandeze po rohovém kopu.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Manchester City 2:4
Video se připravuje ...

V anglická televizní stanice Skysports tento zákrok označila jako zákrok roku. Trenér domácích Gary Monk tomu nemohl uvěřit. „Bylo to neuvěřitelné. V devadesáti případech ze sta by to skončilo gólem,“ kroutil po zápase hlavou.

Druhou šanci na vyrovnání měl V 84. minutě Gomis, ale Hart byl proti. Opět reflexivním zákrokem zneškodnil nebezpečnou střelu francouzského forvarda.

Bony pečetil výhru, ale bez radosti

Na hřiště se dostal u konce zápasu i Bony Wilfried, který ve Swansea dva roky působil. Hned po svém příchodu dal o sobě vědět. V 85. minutě vystřídal Tourého a o sedm minut později se zapsal mezi střelce.

Zpečetil tak výhru City 4:2 a vzal jakékoliv bodové naděje domácích. Svoji trefu ale urostlý útočník neslavil. Právě ze Swansea přišel totiž v letos v zimě do Manchesteru.

Byla to jeho čtvrtá branka v posledních třech zápasech těchto dvou klubů. Tři vstřelil v dresu Swansea a čtvrtou přidal v neděli. Z té poslední ale rodák z Pobřeží slonoviny moc velkou radost neměl. Místo, aby křepčil se spoluhráči, zvedl ruce nad hlavu a omluvným gestem dal najevo, že nezapomněl.

Spoluhráči se radují, ale Bony se fanouškům domácích omluvil
Spoluhráči se radují, ale Bony se fanouškům domácích omluvil

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud