11. června 2015 • 11:10

Čechovi mohl uvolnit místo v Chelsea. Real vyděsila Courtoisova cena

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situace u gólmanů nejlepších evropských mužstev je pořádně zapeklitá. Renomovaný britský Daily Telegraph přišel s informací, že první volbou pro Real Madrid byl Thibaut Courtois, konkurent Petra Čecha v brance Chelsea. "Bílý balet" ale odradila šílená suma, kterou za svou jedničku na Stamford Bridge požadovali. Proto se zaměřili na Davida de Geu, jehož přestup z Manchesteru United vypadá velmi reálně.



Real se chystá na dobu po Ikeru Casillasovi . Legendární gólman se po šestnácti letech v brance prvního týmu chystá klub opustit. Sice mu zbývají ještě dva roky kontraktu, podle španělských médií se ale už s vedením dohodl na kompromisu a skončí dřív. Mluví se o zájmu z Itálie, konkrétně Interu Milán a AS Řím.

Madridský klub na pozici jedničky hledá velké jméno, nejlépe talentovaného brankáře s velkou kvalitou a obřím potenciálem. Dřív, než Real začal realizovat nabídku pro Davida de Geu, podle Telegraphu zaslal požadavek i do Londýna.

V brance Chelsea vládne Thibaut Courtois , 23letý Belgičan splňující všechny požadavky pro klub se jménem Real Madrid. Španělé prý byli ochotní zaplatit 37 milionů liber (1,4 miliardy korun), což ještě žádný klub na světě za brankáře nedal.

Chelsea se ale při představě ztráty klíčového hráče, který může plnit roli jedničky klidně dalších deset let, pořádně vyděsila. Na zájem Realu reagovala jednoduše: "Chcete Courtouise, tak zdvojnásobte nabídku!"

Petr Čech a Thibaut Courtois v dresu Chelsea
Petr Čech a Thibaut Courtois v dresu Chelsea

Tím pádem by se cena belgického reprezentanta vyšplhala až na 74 milionů liber (2,7 miliardy korun), což by vyrovnalo sumu nejdražšího hráče světa Garetha Balea. Za něj Real v roce 2013 poslal do Tottenhamu 100 milionů eur.

Pokud by Courtois odešel, v Chelsea by naopak mohl pokračovat Petr Čech, který od příchodu belgické hvězdy zastává roli dvojky a s vytížením v uplynulé sezoně není spokojený. 

Real nakonec při takovém požadavku cukl, obrovskou sumu do brankáře nehodlá investovat. Trenér José Mourinho si tímhle způsobem chrání své největší hvězdy. Už v minulosti prohlásil, že pokud někdo chce Edena Hazarda , musí na stůl vysázet 100 milionů liber za každou jeho nohu.

Madridský klub se tak zaměřil na jiného mladíka, Davida de Geu. Hvězda Manchesteru United se kvalitám i věkem (24 let) vyrovná Courtoisovi, jeho příchod nyní vypadá mnohem pravděpodobněji.

De Geovi totiž na Old Trafford za rok vyprší smlouva, nový kontrakt nechce podepsat ani ve chvíli, kdy zástupci United nabízí astronomický týdenní plat 200 tisíc liber týdně.

Španělského mladíka to prý silně táhne zpátky domů, zamlouvalo by se to i jeho rodině. Manchester si tak musí připravit náhradu. Louis van Gaal v minulých týdnech potvrdil, že mezi hlavními kandidáty jsou Petr Čech z Chelsea a Hugo Lloris z Tottenhamu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud