Jonáš Bartoš
2. září 2015 • 04:57

De Gea na rozcestí. Zůstane v United na tribuně? Kdy může odejít?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná vzteky rozkopal nejeden stůl. Možná se někde v koutě rozbrečel ze zoufalství, proč se takové nespravedlnosti dějí zrovna jemu. David de Gea se poté, co neklapl jeho vysněný transfer do Realu Madrid, ocitl v prekérní situaci. Jeden z nejlepších gólmanů světa musí minimálně půlroku zůstat v klubu, kde už vůbec nechtěl být.



Kvůli naprostému diletantismu klubových činovníků (nebo taky kvůli záměrným taktickým hrátkám) De Gea v úterý neodletěl do Madridu podepsat šestiletý kontrakt. Naopak, v kancelářích na Old Trafford se bude muset postavit před trenéra Van Gaala a celou rodinu United, aby mu dali ještě šanci a nechali ho zachytat.

Kariéra 24letého gólmana letní eskapádou nabrala úplně jiný směr, než si výtečný fotbalista myslel. Váhání a nekončící spekulace ohledně transferu do Španělska se změnily v plačtivou taškařici, která dává všanc celou gólmanovu budoucnost. 

ZNOVU ZÍSKÁ POZICI JEDNIČKY

Louis van Gaal nejlepšího hráče United posledních dvou sezon v létě odstavil na vedlejší kolej. Údajně proto, že se nemohl kvůli přestupovým spekulacím plně soustředit na chytání. De Gea měl také trenérům sdělit, že do branky United už nechce, což ale hráč popírá. „V září se k jeho případu opět vrátíme,“ slíbil nizozemský trenér.

Září je tady, dres Realu pro gólmana nikde. Je tedy možné, že španělský reprezentant po krachu jednání s „bílým baletem“ dostane šanci a opět získá pevné místo mezi tyčemi United. To ale bude mít nesmírně složité – na pozici jedničky se zabydlel Argentinec Romero, který se určitě nevzdá lehce. 

PŮL ROKU STRÁVÍ NA TRIBUNĚ

Louis van Gaal se s hráči, kteří ho nějakým způsobem zklamou, vůbec nepáře. Pokud někdo poruší klubovou hierarchii, bez milosti končí. Jedno, o koho se jedná. Jestli mu De Gea opravdu oznámil, že za United už chytat nechce, přísný trenér na to jen tak nezapomene. Už tuplem ne hrdí fanoušci, kteří mu chuť opustit velký klub také neodpustí.

Van Gaal je schopný v krajním případě nechat De Geu sedět na tribuně celý podzim, než se znovu otevře přestupové okno. Španělská hvězda by zřejmě jen chytala s juniorkou a zůstala mimo první tým. Teoreticky by v rezervě United mohla utvořit s dalším „vyděděncem“ Valdésem velmi kvalitní dvojici.    

ODEJDE DO REALU JAKO VOLNÝ HRÁČ?

Real Madrid se po blamáži z jednání v posledním přestupovém dni už vzdal naděje, že po nějakém dodatečném odvolání FIFA přestup De Gey ještě zaregistruje. Klub obvinil United z liknavosti v jednání, v obsáhlém prohlášení nabídl podrobný scénář klíčového dne s vysvětlením, proč se přestup nestihl dokončit. Hájí se, že všechno udělal dobře a hází vinu na svého konkurenta.

Možná ale královský gigant jen vypouští balonky plné spekulací. Třeba klub sám chtěl, aby přestup nevyšel. Mlží Real záměrně? De Geovi totiž po sezoně vyprší kontrakt a do Španělska může přijít zadarmo. Ušetřit v přepočtu miliardu korun, to je opravdu silné lákadlo. Jenže pokud by De Gea celý rok nechytal, udrží se ve formě? A bude mít pak Real vůbec ještě zájem?  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud