9. září 2015 • 15:21

Lékařka Eva hrozí Chelsea soudem! Bral ji Mourinho jako sekretářku?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrocená situace se v posledních dvou týdnech uklidnila, ale možná jde pouze o klid před bouří. Lékařka Chelsea Eva Carneiro, kterou seřval a následně „degradoval“ trenér José Mourinho, se hodlá bránit. A to dokonce i právní cestou.



Osudový moment pro jinak oblíbenou Evu Carneiro nastal v 1. kole Premier League v duelu proti Swansea. Společně se svým kolegou vběhla na hřiště za ležícím Edenem Hazardem, tím ale rozčílila trenéra Mourinha.

„Viděl jsem, že Edenovi nic není. Byla naivní a ohrozila náš výsledek, protože jsme poté museli hrát o devíti,“ zlobil se portugalský kouč po zápase na doktorku, kterou pořádně seřval hned na hřišti. Za trest od té doby nesmí na lavičku Chelsea.

Za Carneiro se ale postavili fanoušci i FIFA. „Z lékařského hlediska, z pohledu určování diagnózy nemá trenér do ničeho mluvit,“ tvrdil šéflékař mezinárodní fotbalové federace Jiří Dvořák. Právě lékařská komise FIFA má v pátek rozhodnout, zda udělala Carneiro vše správně.

Mourinho jí označil za sekretářku

Pokud FIFA oznámí, že lékařka žádnou chybu neudělala, Eva Carneiro se hodlá bránit právníky kroky proti svému klubu. Chelsea potažmo Josého Mourinha viní ze sexismu. Portugalec totiž o ní měl mluvit pohrdavě jako o „sekretářce“.

Jedna z expertek na právo Mary O'Rourková, která celý případ podrobně prostudovala, ale Carneiro právní kroky nedoporučuje. „Měla by se spokojit s nabídkou návratu na lavičku a nepožadovat ani formální omluvu,“ míní.

O'Rourková má totiž zkušenosti i z jiného sportu a tvrdí, že Carneiro by si tvrdohlavým přístupem příliš nepomohla. Jak ale informuje britský deník The Independent, lékařka cítí, že se k ní Mourinho nezachoval fér. A je ochotná to dokázat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud