7. listopadu 2015 • 14:07

Čech jako Ronaldo. Za ty peníze ho Arsenal musel koupit, říká Szczesny

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před sezonou doufal v pozici jedničky Arsenalu, o kterou se chtěl porvat s Davidem Ospinou. Jenže pak trenér Arséne Wenger přivedl z Chelsea Petra Čecha a Wojciech Szczesny musel z kola ven. Polský gólman odešel hostovat do AS Řím. Cítí tak k londýnskému klubu zášť? „Nikdy jsem nedělal problémy. Arsenal Čecha musel koupit,“ nechce si hrát Szczesny na oběť.



Szczesny si v létě věřil i po příchodu Petra Čecha. „Chtěl jsem zůstat v Arsenalu a bojovat o místo. Jenže pak jsem mluvil s trenérem Wengerem a bylo jasné, že bych měl hledat nové příležitosti,“ vzpomíná pro server futbolfejs.pl polský gólman, který byl v Arsenalu od roku 2008.

„Nejsem hloupý. Pokud někdo koupí brankáře, jakým je Čech, nenechá ho sedět na lavičce,“ dovává smířeně Szczesny, jenž podává na hostování v AS Řím dobré výkony.

Udělal tedy Wenger dobře, když Čecha do týmu vůbec přivedl a polského brankáře poslal pryč? V tom má Szczesny jasno. „Děláte si srandu? Za tak malé peníze? Arsenal Čecha musel koupit!“ naráží na 10 milionů eur, za které český gólman přišel.

2468209:gallery:true:true

„Pokud vám někdo nabídne za dobré peníze Cristiana Ronalda, koupil byste ho. Proč by to Wenger neudělal u Čecha? Protože je tu Szczesny, který v klubu vyrostl? Upřímně, Wenger musí brát ohled v první řadě na celý klub,“ dodává polský reprezentant.

Pětadvacetiletý gólman také popírá, že by dělal v kabině po Čechově příchodu dusno. „Udělal jsem v kariéře několik chyb a ne vždy jsem byl pravým profesionálem. Ale nikdy jsem neměl problém s trenérem a spoluhráči. Zeptejte se jakéhokoliv kouče, se kterým jsem pracoval.“

Szczesny každopádně dveře do Arsenalu navždy nezabouchl. „Arsenal byl moje rodina. Určitě bych se chtěl jednou vrátit a znovu zabojovat o místo, ale uvidíme,“ zakončuje brankář, který nechybí v nominaci polského národního týmu pro zápas s Českem.

2447694:gallery:true:true

2476074:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud