15. prosince 2015 • 15:32

Euforie Leicesteru! Cíl je záchrana, překvapil kouč. Co slíbil Lineker?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelná cesta Leicesteru v Premier League pokračuje! Anglický klub, který byl před sezonou pasován na jednoho z kandidátů na sestup, porazil Chelsea a po 16. kole vládne tabulce. Trenér „Lišek“ Claudio Ranieri ale zůstává při zemi. A bývalý hráč Leicesteru Gary Lineker nevěří, že by překvapivý lídr mohl slavit na konci sezony titul.



Velká slova od hráčů ani trenéra Leicesteru nečekejte. Přestože v této sezoně dokázal podceňovaný tým, který v loňské sezoně do poslední chvíle bojoval o záchranu, vyhrát deset zápasů z šestnácti a prohrál jen jednou.

„Řekl jsem hráčům, že když získáme ještě pět bodů, zachráníme se,“ udivil po výhře nad Chelsea trenér Leicesteru Ranieri. Skutečně stále myslí jen na záchranu? „Dal jsem před sezonou jasný cíl. Až ho splníme a dosáhneme 40 bodů, můžeme ho změnit,“ tvrdil kouč.

2527834:gallery:true:true

Euforie ale u „Lišek“ panuje pochopitelně obrovská. „Při zápase byla elektrizující atmosféra, bez ní jsme jen normální tým. Fanoušci si žijí svůj sen, ale my musíme zůstat nohama na zemi. Je to magické období a musíme pracovat na tom, aby se fanoušci z toho snu nemuseli probudit,“ dodal Ranieri.

Italský trenér se nebojí ani toho, že by jeho tým přišel o své hvězdné ofenzivní duo Jamie Vardy a Riyad Mahrez. „Nikdo je nemůže v lednu koupit. Ostatní na ně němají peníze a Vardy s Mahrezem nemají cenovku,“ zůstal v klidu.

Lineker ve slipech?

Známý expert a bývalý anglický reprezentant Gary Lineker je s Leicesterem spjatý. Ve městě se narodil a v klubu začal svoji úspěšnou fotbalovou kariéru. Přesto nevěří, že by mohl nečekaný lídr Premier League vedení udržet. A dokonce kvůli tomu riskuje!

„ANO! Jestli Leicester vyhraje Premier League, budu v prvním dílu Man of the match (tradiční britský fotbalový televizní pořad po každém ligovém kole) jen ve spodním prádle,“ napsal Lineker na Twitter. Už dříve tvrdil, že nevěří, že by tým dokázal svou formu udržet.

To zaujalo nejen fanoušky ale i Linekerovu manželku, která mu na jeho výzvu odpověděla po svém. „Jak tě znám, doufám, že bude čisté,“ vtipkovala.

Podobně jako Lineker ale o Leicesteru už v průběhu podzimu pochybovalo mnoho expertů. Tým Claudia Ranieriho ovšem nedopadl, právě naopak. Nadále zatápí špičce ligy a hodlá v tom pokračovat. I když, první na programu je záchrana.

2527953:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud