15. prosince 2015 • 21:01

Odstřelí Mourinha? Jednalo se 9 hodin, kouč se (zatím) drží

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devět porážek Chelsea v Premier League v polovině prosince? To přece nemůže José Mourinho ustát. Objevují se spekulace, že hodiny portugalského kouče na Stamford Bridge možná odpočítávají poslední chvilky. Už po porážce s Bornemouthem (5. prosince 0:1) vedení klubu jednalo o tom, že manažera „blues“ odvolá. Nakonec po devíti hodinách dlouhého jednání Mourinho nedostal padáka.



S Chelsea něco není v téhle sezoně v pořádku. Místo mezi nejlepšími se tým nabitý hvězdami krčí těsně nad pásmem sestupu a co víc, herně chřadne. Modrá armáda sice proklouzla do další fáze Ligy mistrů, ale v Premier League je to bída. Pokud si chce někdo spravit náladu, je pro něj Chelsea ideálním soupeřem.

Teď má na kontě dva prohrané zápasy v řadě. Padla doma s Bournemouthem a naposledy na půdě rozjetého Leicesteru. A ruský majitel Roman Abramovič tak má pořádně zamotanou hlavu, zda poslat Portugalce mimo hru, nebo s ním mít ještě trpělivost a čekat na zázračný vzestup. K tomu je zatím pořádně daleko. Mourinho se totiž po poslední porážce pustil do hráčů, že zradili jeho práci. Potvrdil také, že by rád na Stamford Bridge zůstal.

2527834:gallery:true:true

Jenže už po Bournemouthu bylo blízko k tomu, aby se pakoval. Podle btiského Daily Mail jednalo vedení klubu o budoucnosti kouče a nebyla to žádná formalitka. Mourinhova hlava na pomyslném špalku ležela podle médií devět hodin. Začalo se jednat brzy odpoledne a končilo se pozdě večer. Diskutovalo se i o jménech trenérů, kteří by mohli Portugalce nahradit.

Tlak po postupu do další fáze Ligy mistrů sice trochu opadl, jenže teď je zpátky a nejspíš ještě zesílí. Naděje, že tým se nastartuje na hřišti Leicesteru, padly. Bod zvratu se po porážce 1:2 nekoná.

Na světě je další velké zklamání sezony, které uvrhlo Mourinha zpět do nejistoty. Do pohody mají daleko i hráči, hádají se, v krizových chvílích týmu nepomůžou. Výsledkově jde o nejhorší start Chelsea do sezony od roku 1978.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud