28. prosince 2015 • 14:47

Chystají se na Rosického konec? Arsenal koupí záložníka Basileje

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chystají se na konec Tomáše Rosického? Arsenal je těsně před podpisem smlouvy s egyptským záložníkem Basileje Mohamedem Elnenym. Za 23letého spoluhráče Marka Suchého a Tomáše Vaclíka má anglický klub zaplatit kolem pěti milionů liber (180 milionů korun).



Tenhle přestup dává logiku. Arsenal trápí početná marodka středopolařů. Chybí mu Francis Coquelin, Santi Cazorla, Jack Wilshere a delší dobu i kapitán české reprentace Tomáš Rosický. V létě navíc Artetovi, Flaminimu a právě českému záložníkovi končí smlouvy. Prodloužení se všemi třemi zkušenými hráči je velice nepravděpodobné.

A tak se Arséne Wenger rozhodl jednat a přivést do klubu mladou krev. V Basileji si vyhlédl 23letého středního záložníka Mohameda Elnenyho, který v klubu působí od roku 2013 a třikrát slavil ve Švýcarsku mistrovský titul. Byl například i přitom, když Basilej senzačně porazila londýnskou Chelsea v Lize mistrů.

Podle spekulací britského tisku má Arsenal zaplatit kolem pěti milionů liber (180 milionů korun). Anglický klub však nebude moct nasadit egyptského záložníka v Lize mistrů, jelikož už nastoupil v pohárech v dresu Basileje.

„Premier League je pro mě velký sen. Doufám, že jednoho dne se do ní dostanu,“ řekl hráč v dubnovém rozhovoru pro egyptský web Cairo Post. V tom samém rozhovoru Elneny také přiznal, že už se začal učit anglicky.

Podpisu s Arsenalem podle všech dostupných informací schází už jen zdravotní prohlídka, která je naplánována na začátek ledna. Konkurence pro Tomáše Rosického se tak opět navýší.

2541483:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud