4. ledna 2016 • 20:37

Facka pro Van Gaala! Hra United se nelíbí ani klíčovému sponzorovi

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další rána pro slavný Manchester United. Nejlukrativnější sponzor klubu si stěžuju na hru pod nizozemským trenérem Louisem Van Gaalem. Šéfovi sportovní značky Adidas Herbertu Hainerovi se totiž nelíbí pojetí hry „Rudých ďáblů“, kteří od německé firmy za 10 let vyinkasují neuvěřitelných 750 milionů liber!



Manchester United se v anglické Premier League trápí. Zažil nejhorší prosinec v historii klubu, a i když v posledním kole ukončil šestizápasové čekání na výhru, na čelo tabulky stále ztrácí 9 bodů.

Navíc v jarní části čeká na bohatý klub jen Evropská liga, do bojů o trofej z mnohem prestižnější Ligy mistrů se svěřenci Louise van Gaala neprobojovali, když je nečekaně vyřadil německý Wolfsburg a nizozemské PSV Eindhoven.

V domácí soutěži se pak Rooney a spol. trefili do černého méněkrát (24) než třeba nováček soutěže z Watfordu. Předváděná hra se tak nelíbí ani představitelům Adidasu, který s United podepsal jednu z nejlukrativnějších smluv sportu vůbec a ročně mu vyplácí obrovské sumy.

2525386:gallery:true:true

„Současný herní styl Manchesteru United pod trenérem Van Gaalem není to, co chceme vidět,“ komentoval předešlé výkony šéf Adidasu Hainer. Přidal se tak k fanouškům i expertům, kteří jsou s hrou týmu pod nizozemským koučem hrubě nespokojeni.

Již několik týdnů se i proto spekuluje o Van Gaalově konci. Vedení klubu zatím těmto tlakům z řad fanoušků a anglických médií odolává. Slovo lukrativního sponzora by mohlo mít však jinou váhu.

Nutno dodat, že i Adidas si na „megadohodě“ přijde na své. „Dresy se prodávají nad očekávání. Klub má bohatou historii a více než 650 milionů fanoušků, s tím jsme spokojeni,“ dodal Hainer.

2541046:gallery:true:true

2542942:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud