Jakub Dvořák
15. února 2016 • 04:57

Návraty parťáků z marodky? Rosický trpěl, Welbeck rozhodl šlágr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrají spolu za Arsenal. Oba marodili několik měsíců a oba se také v roce 2016 dočkali návratu na fotbalové trávníky. Zde však společné znaky záložníka Tomáše Rosického a útočníka Dannyho Welbecka končí. Zatímco český fotbalista si při svém prvním startu v letošní sezoně za Arsenal přivodil opět zranění, anglický útočník prožil pohádkový comeback. V páté minutě nastavení rozhodl o výhře nad Leicesterem (2:1), vedoucím týmem Premier League.



Arsenal, tým, který má neustále plnou marodku. I tak se londýnskému klubu často říká. Tomáš Rosický a Danny Welbeck strávili mezi zraněnými v posledních měsících nejdelší dobu. Oba laborovali s kolenem a oba se dali dohromady až v letošním roce. Zatímco Rosický strávil mimo sedm měsíců, Welbeck se dával dohromady o tři měsíce déle.

Návraty do prvního týmu Arsenalu prožili však zcela rozdílné. Když český reprezentační kapitán nastoupil na posledních dvacet minut v FA Cupu proti Burnley, po třech minutách věděl, že je opět zle. "Další zranění a další pauza," znělo z Ostrovů po utkání.

2595225:gallery:true:true

To Danny Welbeck ale takovou smůlu neměl. Naopak, v nedělním šlágru anglické ligy proti Leicesteru se stal hrdinou „kanonýrů“.  Trenér Arséne Wenger ho poslal na hřiště po dlouhých 10 měsících a Welbeck se mu odvděčil parádním způsobem. V páté minutě nastavení vstřelil vítěznou branku na 2:1 a udržel Arsenal dál ve hře o titul.

„Bylo to poprvé, kdy jsem byl mimo hru tak dlouho. Připadal jsem si jako na horské dráze. Má rodina a přátelé vědí, čím vším jsem si prošel a vstřelit vítězný gól je prostě krásný pocit,“ zářil po utkání 25letý útočník.

Byla to jeho první trefa od roku 2014 a poklonu mu na Twitteru vysekl i bývalý hvězdný obránce Manchesteru United Rio Ferdinand. „Mám z něho radost, ale jak ho sakra United mohli nechat jít?“ napsal někdejší kapitán „rudých ďáblů“. Právě z Manchesteru totiž Welbeck v roce 2014 zamířil do Arsenalu.

O radosti, kterou nyní prožívá anglický útočník, si jeho spoluhráč Tomáš Rosický může nechat jenom zdát. Jeho návrat je v nedohlednu a start na EURO ve Francii značně nejistý.

2595810:gallery:true:true

Brankář Arsenalu Petr Čech se raduje se spoluhráči z vítězství nad Leicesterem
Brankář Arsenalu Petr Čech se raduje se spoluhráči z vítězství nad Leicesterem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud