21. února 2016 • 14:20

Skalák Anglii zaujal. Kopal i standardky a dostal nejlepší známku

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozporuplnou premiéru v základní sestavě Brightonu má za sebou Jiří Skalák. Třiadvacetiletý záložník svým aktivním výkonem upoutal, jeho tým ale padl po chybách v defenzivě na půdě Cardiffu 1:4. Skalák každopádně hned na začátku svého angažmá v druhé anglické lize dokázal, že může být kvalitní posilou.



Brighton nezačal utkání v Cardiffu špatně, poté ho ale smetla šílená patnáctiminutovka. Jedna chyba střídala druhou, nepředvedl se ani jindy jistý brankář David Marshall, a najednou to bylo 3:0 pro domácí.

Skalák, který nastoupil poprvé od svého přestupu z Mladé Boleslavi v základní sestavě, odehrál první poločas v systému 4-5-1 na levém křídle. Po změne stran Brighton změnil rozestavení na 4-4-2, ale český reprezentant na levé straně zálohy zůstal.

To bylo pro Brighton dobře. Skalák byl totiž hodně aktivní, neustále se nabízel a spoluhráči ho často svými přihrávkami hledali. Vyvrcholení přišlo v 55. minutě, kdy český záložník přesným centrem našel Dalea Stephense a ten snížil na 1:3.

VIDEO | Jiří Skalák za Birghton krásně asistoval

Hosté dostali do žil novou dávku sebevědomí a mohli zápas pořádně zdramatizovat. Jenže své šance neproměnili a přišel trest. Zbytečná penalta a gól na 4:1. Brighton už se na odpověď nezmohl a jasně prohrál.

Jiří Skalák každopádně experty v Anglii zaujal. Nejen svou aktivitou, ale například také tím, že během zápasu rozehrával hned několik standardních situací. Nevypadal, jako by byl v Brightonu jen pár týdnů.

Britský deník The Sun dokonce Skaláka považoval za hráče zápasu. „Při svém debutu v základní sestavě si počínal velmi dobře,“ ocenil ho. Zároveň dal českému fotbalistovi v hodnocení jednotlivců známku 7. Víc nikdo z Brightonu nedostal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud