26. dubna 2016 • 20:30

Hvězdný Mata: Žijeme v bublině, mladí si myslí, že jsou rockové hvězdy

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je známý tím, že o hodně věcech přemýšlí více než ostatní. Záložník Manchesteru United Juan Mata nemyslí pouze na svou kariéru. To potvrdil také v posledním rozhovoru ve španělské televizní show Salvados. „Fotbalisté žijí ve velké bublině,“ překvapila hvězda.



Sedmadvacetiletý španělský reprezentant se zkušenostmi z Valencie, Chelsea a Manchesteru United má na fotbal ojedinělý pohled. „Na úrovni, kde hraju fotbal, jste velmi dobře odměněni,“ přiznává záložník.

„Je to ale nepochopitelné. V porovnání s ostatními lidmi vyděláváme směšné peníze. Co se týká fotbalového světa, vydělávám normální peníze. Ale v porovnání s 99,9% lidmi ve Španělsku jsou to šílené částky,“ tvrdí Mata, který v United bere 5,2 milionu korun týdně.

Zkušenému záložníkovi se také příliš nelíbí přístup mnoha mladých fotbalistů. „Každý hráč si myslí, že je nový Diego Maradona . To se stane každému, ale když se podíváte na spoustu mladých, vidíte děti, které si myslí, že jsou rockové hvězdy,“ říká.

„Jezdí v luxusních autech, nosí extravagantní oblečení. Občas si je musíte vzít stranou a dát s nimi řeč,“ prozrazuje Mata, který má kolem sebe v Manchesteru United aktuálně mladíků hned několik.

Jednou z věcí, které Matu dost mrzí, je pozadí kolem fotbalu, ze kterého se stále více než sport stává tvrdý byznys. „Miluju fotbal, tréninky a soutěžení. Ale nijak si neužívám fotbalový byznys,“ tvrdí.

„Byznys způsobil, že se někdy zdá, že jsou majitelé klubů mnohem důležitější než fanoušci,“ mrzí upřímného fotbalistu. „Klidně bych přistoupil na snížení platu, kdyby ve fotbale záleželo na byznysu méně,“ zakončuje Mata.

2678949:gallery:true:true

2673345:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud