Jakub Dvořák
16. května 2016 • 04:40

Rosický si zasloužil aspoň minutu! Wenger naštval fanoušky Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč nedostal Tomáš Rosický alespoň minutu? Proč? Na sociálních sítích se rojila jedna výčitka za druhou. Fanoušci Arsenalu těžce vydýchávali fakt, že trenér Arséne Wenger nenominoval záložníka Tomáše Rosického při jeho klubové rozlučce k poslednímu ligovému zápasu sezony. „Absolutní nerespekt! Tomáš si minimálně minutu na konci zasloužil,“ shodovali se příznivci „kanonýrů“ poté, co byla v neděli odpoledne zveřejněna sestava pro zápas s Aston Villou.



Když se v pátek z úst Arséna Wengera fanoušci Arsenalu dozvěděli, že trojice Rosický , Flamini a Arteta po sezoně v klubu končí, věřili tomu, že by své oblíbence mohli vidět naposledy v červenobílém dresu v nedělním utkání proti Aston Ville.

To se však nestalo. K utkání byl nominován pouze Mikel Arteta a delší dobu uzdravený Jack Wilshere, který se společně s Rosickým rozehrával za juniorský tým. Na českého záložníka zbyla pouze tribuna.

„Velmi nerespektující jednání od Wengera, když nenominoval Rosického k utkání,“ napsal jeden z fanoušků na Twitter. A přidávali se další a další. Fanouškovský účet Arseblog, který čítá přes 250 tisíc sledujících, napsal: „Jedině snad jestli neměl nějaký zdravotní problém, protože Wenger je natolik sentimentální, aby Rosického nominoval. Je ostudné, že se tak nestalo.“

Přisadil si i další účet Wengerout, který je původně založen proti francouzskému trenérovi. „Wenger prostě nemůže Rosickému dopřát pravou rozlučku. Radši tam vezme Artetu. Hrozné rozhodnutí,“ zkritizoval volbu trenéra Arsenalu nenominovat českého reprezentanta do zápasu s Aston Villou.

Samotný Wenger přiznal, že to pro něho byl velmi těžký a emoční okamžik, když se rozhodoval, zda Rosického nominuje. „Tomáš byl za prvé výjimečný fotbalista a v šatně byl obrovsky respektován. Byl to velmi smutný den, když jsem ho nemohl napsat na soupisku, protože týmu v lize stále o něco šlo,“ vysvětlil francouzský kouč svoji volbu.

Hráči udělali českému záložníkovi speciální špalír
Hráči udělali českému záložníkovi speciální špalír

„Jsem přesvědčen o tom, že tato trojice (Rosický, Arteta, Flamini) měla ve špatných časech pozitivní vliv na tým a v příští sezoně nám budou chybět. Za to, co pro Arsenal odvedli, jim děkuji a přeju jim mnoho štěstí,“ dodal Wenger.

Rozlícené fanoušky však jeho slova neukonejšila. Místo toho, aby se jim český fotbalista naposledy předvedl v dresu Arsenalu, zamával jim v teplákové soupravě a od vedení obdržel stříbrnou miniaturu kanónu, jak je v klubu zvykem.

Vzpomněli si na něho alespoň spoluhráči, kteří za ním po vstřelené brance přiběhli na lavičku a trefu tam s ním oslavili. Po utkání navíc vytvořili špalír, oděni do dresů s jeho jmenovkou a číslem sedm, skrz který se Rosický přišel naposledy rozloučit s Emirates Stadium.

2709209:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud