21. července 2016 • 12:32

United blíž Pogbovi. Musí ale zaplatit přes půl miliardy agentovi!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejočekávanější přestup léta se zase o něco přiblížil. Manchester United se podle informací prestižního britského deníku The Guardian konečně dohodl s Juventusem na podmínkách přestupu Paula Pogby. Hvězdný Francouz se stane nejdražším fotbalistou v historii. Anglický velkoklub ovšem bude muset zaplatit obrovskou částku nejen turínskému klubu, ale také Pogbovu agentovi.



Manchester United chce Pogbu za každou cenu. Pro Josého Mourinha by mělo jít o poslední posilu. Také ovšem pořádně nákladnou. Juventus totiž chtěl za svůj klenot rovných 100 milionů liber (3,2 miliardy korun).

Nakonec Juventus podle The Guardianu kývl na částku 92 milionů liber (2,9 miliardy korun). Jenže má to háček. United musí ještě zaplatit provizi hráčovu agentovi Minu Raiolovi. A to není zrovna málo.

Známý a výstřední agent, který už dlouhé roky pečuje mimo jiné o Zlatana Ibrahimovice, dostane v případě Pogbova přestupu 18,4 milionů liber (588 milionů korun). Původně se o tuto částku měly kluby podělit rovným dílem, ale Juventus souhlasil s menší přestupovou částkou v případě, že to United vezmou na sebe.

Manchester United tak za přestup hráče, který ho před několika lety opustil zadarmo, zaplatí skoro 3,5 miliardy korun. A to samozřejmě nepočítáme závratný plat, který Pogba dostane. To by mohlo být až 290 tisíc liber týdně (přes 9 milionů korun).

Co všechno zaplatí United za Pogbův příchod
Přestupová částka 2,9 miliardy korun
Provize agentovi 588 milionů korun
Pogbův plat 9,2 milionu korun týdně
Pogbova komerční práva 134 milionů korun ročně

Anglický klub ale samozřejmě bude na Pogbovi také velmi dobře vydělávat. A to zdaleka nejen na hřišti, kde by se měl Francouz stát klíčovým hráčem při návratu slavného týmu na vrchol.

Dá se totiž předpokládat, že Pogbovy dresy se stanou po celém světě hitem. Kromě toho si United koupí hráčova komerční práva (za 134 milionů korun ročně) a půjdou jim tak veškeré příjmy z reklam, kterých hráč točí hned několik. Samozřejmostí je, že ho budou moci využít pro své vlastní kampaně.

Přestup, ve kterém se točí šílené peníze, se podle všeho přiblížil. A statistici se mohou pomalu připravovat na to, že budou přepisovat historické žebříčky. Nejdražším fotbalistou planety bude nově Paul Pogba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud