26. července 2016 • 14:30

Ranieriho titul s Leicesterem? Štěstí. Je to nejhorší trenér, říká Brazilec

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně doslova šokoval svět. Když italský trenér Claudio Ranieri dovedl Leicester City k titulu v Premier League, byla to obrovská senzace. Tu však rozhodně nesdílel brazilský obránce Cicinho, toho času hráč například Realu Madrid, či AS Řím, kde ho vedl právě italský kouč. „Je to jeden z nejhorších trenérů, které jsem poznal. Ligu vyhrál s týmem, na jehož název si už ani nevzpomenu a to ještě se štěstím,“ zkritizoval Ranieriho 36letý Brazilec, který nyní působí v tureckém Sivassporu.



Pro mnohé fanoušky Leicesteru se stal nedotknutelným. Byl symbolem týmu, který po celou sezonu dokazoval svoji výjimečnost a na jejím konci získal mistrovský titul s náskokem deseti bodů před druhým Arsenalem.

Italský trenér Claudio Ranieri získal v minulé sezoně svůj historický první ligový titul a poprvé v historii Leicesteru se klub kvalifikoval do slavné Ligy mistrů.

S úspěchem, který u „lišek“ dokázal, však na 36letého brazilského obránce Cicinha, který v roce 2006 zamířil ze Sao Paula do Realu Madrid a o rok později do AS Řím, kde dva roky pod italským trenérem působil, nechoďte. Fotbalista, který měl během své kariéry velké problémy s alkoholem, se do Ranieriho pořádně opřel.

Leicester zalila mistrovská radost, hráči, trenéři i vedení křepčili s trofejí. "Lišky" slavily po výhře nad Evertonem 3:1.
Leicester zalila mistrovská radost, hráči, trenéři i vedení křepčili s trofejí. "Lišky" slavily po výhře nad Evertonem 3:1.

„Byl šampionem s klubem, na jehož název si už ani neumím vzpomenout. Jak se mu podařilo vyhrát anglickou ligu? Bylo to čisté štěstí. Nemá vlastní herní systém a neví, jak má trénovat. Kdybyste mu dali do rukou tým plný skvělých hráčů, až tak dobře by mu to nešlo,“ obul se do 64letého kouče.

Ranieri během své kariéry prošel celky, jako jsou Chelsea, Juventus, AS Řím, Inter Milán, Monaco, ale prvního velkého úspěchu se dočkal až právě v Leicesteru.

Aby toho nebylo málo, rýpl si Cicinho i do údajného trenérova přístupu k brazilským fotbalistům. „V Římě mi dělal problémy. Nemá rád Brazilce,“ dodal obránce, který aktuálně patří do kádru tureckého Sivassporu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud