8. srpna 2016 • 04:30

Mourinho střídal Matu po půl hodině. Vysvětlil mu to tak, že se oba zasmáli

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se často nevidí. Trenér Manchesteru United José Mourinho zaujal fanoušky při vítězství 2:1 nad Leicesterem v boji anglický Superpohár posledním střídáním. Ve druhé minutě nastavení druhého poločasu stáhnul záložníka Juana Matu, kterého přitom na hřiště poslal v 63. minutě. Šlo o dozvuk jejich napjatého vztahu z dob společného působení v Chelsea? Prý nikoliv, Mourinho svůj tah vysvětlil Matovi hned u lavičky a oba se celému momentu zasmáli.



Byla to jedna z nejčastějších otázek, když bylo jasné, že se José Mourinho ujme funkce v Manchesteru United. Co bude s Juanem Matou? V lednu 2014 se v Chelsea nerozcházeli v dobrém, Mata zamířil na Old Trafford, po dvou a půl letech se oba sešli na stejné adrese.

A vypadá to, že spolu budou schopní vycházet. Ačkoliv Mata jako střídající hráč těsně před koncem opět střídal, nešlo z trenérovy strany o výraz nedůvěry. „Myslím, že hrál velmi dobře. Splnil všechno, co jsem od něj potřeboval,“ chválil Mourinho Matu.

VIDEO | Mourinho vysvětluje Matovi, proč ho střídal

Jelikož trenérovi Manchesteru United umožňovala pravidla šestkrát vystřídat, chtěl toho naplno využít. „Měli jsme už pět střídání a já chtěl přerušit hru,“ poodhalil svoje záměry. A proč padla volba zrovna na Matu? „Chtěli jsme vystřídat nejmenšího hráče, protože jsme od soupeře očekávali hodně dlouhých balonů. A Juan Mata je nejmenší,“ řekl o 174 centrimetrů vysokém hráči.

Střídání mu okamžitě po příchodu k lavičce Mourinho vysvětlil. A z Matovy reakce vyplývá, že to vzal jako humornou historku. Na tvářích obou mužů se objevil pobavený výraz. Vypadá to, že Mourinho a Mata působení v jednom klubu zvládnou.

Trenér Manchesteru United José Mourinho v objetí s koučem Leicesteru Claudiem Ranierim
Trenér Manchesteru United José Mourinho v objetí s koučem Leicesteru Claudiem Ranierim

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud