7. září 2016 • 04:35

Odhalení po 22 letech! Jak Terryho lákal Ferguson do United

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Blíží se ke konci svojí kariéry jako příklad klubové věrnosti. Obránce Chelsea John Terry však na svém Instagramu připomněl, že všechno mohlo být jinak a místo londýnských Blues se mohl ocitnout na straně jejich rivalů. Zveřejnil totiž fotografii, na které je jako čtrnáctiletá fotbalová naděje s trenérem Manchesteru United Alexem Fergusonem, svými rodiči a cennými trofejemi. Jaký je příběh tohoto snímku?



V rodině Terryových se fandilo Manchesteru United. Tedy Johnův otec Ted. Po sezoně 1993/94, v níž United triumfovali v Premier League a Anglickém poháru, začal myslet Ferguson na budoucnost. Jak vybudovat tým, který si udrží úspěchy? Terry mohl být jeho součástí. Osobní setkání a společná fotografie s oběma trofejemi udělala na budoucí fotbalovou superstar dojem.

„Když jsem vyrůstal, Manchesteru United jsem fandil. Znáte to. Jako kluk chcete podporovat tým, který vyhrává všechno. A můj otec i děda byli fanoušci United,“ rozvyprávěl se Terry, v jakých kulisách vyrůstal.

Vzácné setkání vazby ještě umocnilo. „Alex Ferguson si udělal čas, pozval mě na zápas a poobědvali jsme společně s hráči,“ vybavil si, co se všechno stalo. „Cítil jsem se opravdu výjimečně.“

Pak však vyrazil trénovat do Chelsea a rázem měl jasno. „Od prvního dne jsem věděl, že je to klub, za který chci hrát. Pro tátu to bylo těžké, ale sedli jsme si spolu a řekl jsem mu, že šlo o správné rozhodnutí,“ zavzpomínal Terry.

V tom měl pravdu. „Kdo by si pomyslel, že vyhraju čtyři tituly a pětkrát Anglický pohár?“ směje se dnes pětatřicetiletá klubová legenda. Modrý dres Terry s výjimkou krátkého hostování v Nottinghamu Forest nikdy nesvlékl, před začátkem této sezony uzavřel smlouvu na další rok.

K Fergusonovi však dá chová velkou úctu. „Nikdy nezapomenu, co udělal pro mě a mojí rodinu,“ vzkázal Terry.

Alex Ferguson a čtrnáctiletý John Terry se svými rodiči. Nechybělo moc a pozdější ikona Chelsea mohla zakotvit v Manchesteru United.
Alex Ferguson a čtrnáctiletý John Terry se svými rodiči. Nechybělo moc a pozdější ikona Chelsea mohla zakotvit v Manchesteru United.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud