10. září 2016 • 17:26

Mourinho se po prohře se City vztekal: Měli jsme kopat dvě penalty

Autor: iSport.cz, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mourinho – Guardiola 0:1. I takhle titulují anglická média manchesterské derby, kdy Citizens vyhráli na Old Trafford 2:1 a fanoušci vnímali duel i jako bitvu slavných manažerů. Vítězný Pep Guardiola si užíval po úspěchu ovací, naopak poražený José Mourinho se vztekal. „Rozhodčí Clattenburg udělal dvě chyby. Měli jsme kopat penaltu za zákrok Brava a po ruce Otamendiho další. Ten hrál házenou,“ čílil se portugalský manažer United.



Anglie byla z toho mače na nohou. Oba manchesterské celky přivedly před sezonou slavné kouče. Spokojenější mohl být Pep Guardiola na lavičce Citizens, jehož tým vyhrál 2:1.

Bývalý kouč Bayernu zářil jako sluníčko, jeho protějšek se zlobil. Vadilo mu, že se ve druhé půli nepískala penalta poté, co gólman Bravo dělal kličku v pokutovém území, míč mu odskočil a on se poté musel odvážně vrhnout do souboje s Rooneyem. Hraniční situaci nechal arbitr bez trestu.

„Měla za to být penalta a ještě červená karta pro Brava,“ zuřil manažer United. A tím to podle něj neskončilo. Výhrady měl Mourinho i k posouzení hraní rukou Otamendiho v pokutovém území. „To byla házená. Experti sice budou říkat, že ho míč zasáhl do zadní strany paže, ale podle mého se mělo pískat,“ hodnotil derby Portugalec.

Sám přitom uznal, že výkon jeho týmu v prvním poločase nesplňoval jeho představy. Do ideálu měl hodně daleko. „Po přestávce už to bylo z naší strany jiné. Najednou jsme byli týmem, který měl odvahu, byl poctivý a důstojně se pral o výsledek. Zasloužili jsme si dát vyrovnávací gól,“ tvrdil kouč United. „Prohrát zápas se může. Zvláště, když prohrajete s někým z velkých týmů. Ale my jsme zklamaní a smutní. Mělo to skončit jinak,“ dodal Mourinho.

To jeho protějšek Guardiola si mohl užívat. Kromě výsledku si pochvaloval úroveň manchesterského derby jako celku. „Fanoušci museli být spokojení, protože se hrál celou dobu otevřený fotbal. V první půli jsme byli lepší, pak jsme to měli těžké. Nedotáhli jsme několik slušných akcí do konce,“ posteskl si manažer Citizens.

Manchester United - Manchester City, pro mnohé kromě derby i souboj trenérských velikánů Josého Mourinha a Pepa Guardioly.
Manchester United - Manchester City, pro mnohé kromě derby i souboj trenérských velikánů Josého Mourinha a Pepa Guardioly.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud