19. září 2016 • 15:07

Mourinho ukázal na viníka prohry. Obránci to sečetl už na lavičce

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá ligová prohra v řadě? Nepříznivá série vůbec nezapadá do plánů trenéra Josého Mourinha, který chce dovést Manchester United zpátky na vrchol anglické Premier League. Poté, co favorita porazil v neděli Watford 3:1, našel viníka dalšího nelichotivého výsledku. Fotografové zachytili, jak od něj schytal na lavičce kritiku obránce Luke Shaw hned poté, co si po vystřídání v 85. minutě sedl na lavičku.



Nejen jednadvacetiletému obránci, který si už zahrál za Anglii na MS 2014, Mourinho vyčinil i na následné tiskové konferenci. „První gól, který jsme od City dostali a druhá trefa od Watfordu jsou si neuvěřitelně podobné,“ zoufal si Mourinho, že se jeho hráči nepoučili z prohry v prestižním derby a znovu usnadnili soupeřům rozjezd gólových akcí. V obou případech šlo o zlomové momenty.

Pojďme postupně. Co se nepovedlo před prvním gólem při prohře 1:2 s Manchesterem City? „Kolarov dostal míč v obtížné situaci u rohového praporku a můj hráč (Henrich Mchitarjan) mu dal dost prostoru místo toho, aby na něj víc tlačil,“ vysvětlil Mourinho.

A zaváhání před druhým gólem Watfordu? „Náš levý obránce (Luke Shaw) byl 25 metrů od Amrabata z Watfordu místo pěti metrů. I tak musíte vyletět a tlačit na něj. Ale ne, my radši čekáme.“

Podobnou nedůslednost nechce portugalský trenér už v budoucnu vidět. „Je to taktická záležitost, ale také otázka přístupu. Za pár týdnů všechno tohle bude dokonalé. To je moje práce,“ slíbil, že se projev jeho týmu zlepší. První příležitost na nápravu má už v sobotu proti mistrovskému Leicesteru.

SESTŘIH Premier League: Watford - Manchester United 3:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester Utd. – Manchester City 1:2. Prestižní derby pro Guardiolu
Video se připravuje ...

Zklamaní hráči Manchesteru United po prohře s Watfordem
Zklamaní hráči Manchesteru United po prohře s Watfordem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud