30. září 2016 • 09:03

Skandál v anglickém fotbale roste! Obvinění čelí i asistent soupeře Sparty

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skandál s tajnými nahrávkami v anglickém fotbale se týká i asistenta trenéra Southamptonu, který je soupeřem Sparty ve skupině Evropské ligy. Korupční aféra, v níž podle deníku Daily Telegraph figuruje celkem osm současných a bývalých trenérů z Premier League, už mimo jiné připravila o místo kouče anglické reprezentace Sama Allardyce.



Dvaapadesátiletý Eric Black, jenž přišel do Southamptonu s novým trenérem Claudem Puelem letos v létě, se podle deníku začátkem září potkal s novináři přestrojenými za asijské investory, kteří za úplatu chtěli informace, jak obejít pravidla při přestupech. Black jakékoliv provinění popřel, zatímco vedení klubu přislíbilo spolupráci při vyšetřování.

Aféru rozpoutalo nedávné zveřejnění nahrávky z jednání s Allardycem. Jednašedesátiletý kouč, který si na nich řekl o provizi 400 tisíc liber (asi 12,4 milionu korun), poté okamžitě odstoupil z funkce u národního týmu, kde vydržel pouhých 67 dní.

Další obětí se stal asistent druholigového Barnsley Tommy Wright, jenž si vzal obálku s 5800 eury (asi 157 tisíc korun) a byl následně suspendován. Z korupce je podezřelý i bývalý nizozemský reprezentant a trenér Queens Park Rangers Jimmy Floyd Hasselbaink, který slíbil, že za 60 tisíc eur poletí do Singapuru, aby s investorem projednal možný nákup hráčů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud